الزواج و الإرشاد الأسري

انا متزوجه من خمس سنين جوزى بيعاملنى بطريقه غريبه...

انا متزوجه من خمس سنين جوزى بيعاملنى بطريقه غريبه جدا استهزاء وتقليل منى ومن تصرفاتى وكلامى اكتشفت بعد الزواج ب ٦ شهور مشاكل للخلفه وزن طبعا من ولدته وهو اكتشفت اكياس شلتها والانبايب اتقفلت مكنش ينفع غير حقن مجهرى عملت ٣مناظير ٣حقن مجهرى المنظار الاول على حسابه وباقى العمليات على حسابى قالى ارمى الفلوس فى الارض كانت اول صدمه كبيره منه غير تجنبه ليا للعلتقه الحميه لشهور ٤ او ٥ شهور على الاقل عملت باقى العمليات على حسابى هو بيسمع كلام مامته جدا وهى وهو ازونى بكلام وجعنى مش عارفه انساه هو قال لمامتى ديه معيوبه ومن حقى اتجوز ومامته احنا تعبنا نفسى وماديا من عملياتك مع انها على حسابى عملولى واحده بس لما الكلمه البشعه ديه كنت حملت وبنزف قالى انا بشفق عليكى اسيبك وتبقى مطلقه ومش بتخلفى خلفت والحمد لله ولد عمره سنتين لكن المعامله بتسوء والاسى اللفظى بيكتر عمره ماطبطب عليا ولا كان حنين عليا يوم دايما قاسى وبيتعمد يوجعنى بكلامه واهماله ليا وتهميشه لكلامى وافعالى وعياطى انتى فاكره هتصعبى عليا انا محدش بيصعب عليا انتى فى حضانه بتعيطى ليه من كلامى وكلام بيوجع اوى مقاطع اهلى مش بيجى جمبى بقاله سنتين بيقول انا مربوط من ناحيتك مش بحب اجى جمبك البس واتزوق والحمد لله انا مهتمه جدا بنفسى ومظهرى ورشاقتى فى البيت وبره البيت كل لما احس بنبهار الناس ليا ازعل انه مش شايفنى حتى بكلمه حلوه اعيا اتعب اتوجع ازعل مش شايفنى مشكلتى انى ابتديت ابقى عصبيه جدا ولما اهلى بيتكلمو معايا وهو لسه مزعلنى من موقف بسرخ واعيط احدف اى حاجه قدامى ازق اختى حسه ميولى عند الغضب بقت وحشه وانهيارفى العياط والزعيق بيجيلى بعد اى كلام يوجعنى اوى منه دوار شديد وطنين فى ودانى حسه بحزن وقهره انى جبت ابنى للعذاب هو بيعامل ابنه حلو بس انا خدامه بالظبط اعصابى تعبانه حزينه ببص لنفسى فالمرايه واحزن مكسوره قدام نفسى واهلى واصحابى انا مش بشكر فنفسى بس انا شخصيه اجتماعيه جدا بحب الخير للناس دايما فضهر اى حد بحل مشاكل صحباتى مع اجوزهم بقيت كبحبش اخويا يزعل مراته دايما فضهرها بشوف نفسى فى اى واحده وبحاول اسعدها انا خايفه اكون اتجننت لانى بعيط بالساعات وبصوت عالى انا مقهوره وخايفه يجرالى حاجه من كتر منا دايخه وتعبانه بعد كل خناقه بينا خايفه اسيبه انا مش بشتغل بس اخويا قالى هسعدك انتى وابنك على قد مااقدر خايفه امشى اظلم ابنى ومقدرش احققله اللى باباه بيعملهولو انا تعبانه نفسيا جدا وبقيت بميل للسكوت والقاعده بالتسابيع فى البيت مع ابنى وتجنب زوجى ليلسعنى بنظراته وكلامه اللى بيموتنى من الزعل عايزه حل خايفه اموت او اتجنن ...

إجابة الخبير: أحمد عوض

أحمد عوض

اخصائي نفسي

من الواضح سيدتي أنك تعيشين حالة من الضغط النفسي والعصبي نتيجة للمشكلات والخلافات الزوجية ، و واتباع زوجك معاملة الطلاق العاطفي معك اي عدم وجود مشاعر عاطفية اتجاهك منه ، وهذا قد يكون بسبب ما تاثير والدته عليه كما تحدثتي انت ، ويجب عليك أن تفعلي كل ما بوسعك لكسب زوجك ن وحتى تبطلي تأثير والدته عليه ، وخلق المشكلات لك معه عليك أن تحاولي كسبها الى صفك ، وقضاء بعض الوقت معه ، واصطحابها الى التنزه ، والاهتمام بها وتقديم بعض الهدايا حتى تتقربي اليها وتكون العلاقة جميلة حتى لا تفكر بايذائك أو خلق بعض الخلافات لك مع زوجك ، ومن ناحية أخرى يجب أن تجلسي مع زوجك وتتحدجثي معه ، وتوضحي له طبيعة مشاعرك مظهرة له حبك ، وتستوضحي منهسبب معاملته لك ومطالبه ، وان كان الانجاب هو السبب فانت الآن قد انجبتي وأم لابنه ، ويجب ، فحاولي بطريقتك الخاصة التاثير عليه وجذبه من جديد فكلكل رجل نقطة ضعف في اتجاه المرأة ، الى أن تصلوا الى حالة من الانسجام والتوافق من جديد فتحلي بالصبر ولا تياسي ولا تتخلي عن حياتك الزوجية بسهولة ففي وقت معين من محاولاتك معه سوف يعيد حساباته وخاصة بعد توطيد العلاقة مع والدته ، كما يجب عليك أن تخرجي من حالة الضيق والبكاء والضغط النفسي والكبت من خلال :
التركيز على حل مشكلتك الرئيسية مع زوجك كما تحدث سابقا.
التحدث عن مشاعرك لأحد المقربين بهدف التفريغ والدعم.
ممارسة الرياضة بانتظام.
ممارسة تمارين الاسترخاء مثل اليوغا والتنفس العميق مرتين في اليوم على الاقل من 50-60 دقيقة في الهواء الطلق.
الترفيه عن النفس والخروج لقضاء أوقات ممتعة.
ممارسة الهوايات والأنشطة المحببة .
التخلص من الافكار السلبية وتبني أفكار ايجابية .