الخبير المالي

لوسمحت جوزي عليه ديون لناس كتير اوي وانا زوجه...

لوسمحت جوزي عليه ديون لناس كتير اوي وانا زوجه تانيه وهو مش بيحب يدفع ديونه وانا بتخانق معاه وعنده محلين محل منهم ايجار قديم وواحد جديد وحته ارض وعربيه وبيت 3 ادوار وعايش مع امه ومراته وعياله في بيت امه جمب بيته وهي كانت مواعداه تكتبله البيت بس تقريبا تراجعت بسببي بس ماينفعش يتهرب من الديون لازم يواجه حياته ويخططلها اقترحت عليه يبيع العربيه لقيتها مش جايبه همها هو فكر يبيع حته الارض امه لما عرفت قالتله لا لما اموت وهو قالها عليه ديون قالتله كل حاجه هتتسد ان شاء الله ده بيت ولادك تبنلهم وتجوزهم فيها وهو عنده بيت تاني ومردتش وهو بيخاف علي زعل امه او بيخاف علشان ميقولوش انا السبب مع انهم بيقولوا مع اني مظلومه والله اسفه اني طولت عليك بس سؤالي يفضل مديون ولا يسدد ديونه ويبيع حته الارض ويسد ديونه ويوضب المحلات لانها قدمت ومبقتش عليها رجل كتير المفروض يبيع حته الارض وميبقاش عليه حاجه واخد شقه لابنه في المعهد يعيش فيها بـ1000 جنيه شهريا وعليه 3 شهور وانا شقتي دي عليها 6 شهور ومياه ونور وانا بعت دهبي كله لما جاله اغلاق محل علشان محدش ساعده حتي المدام الاولي ممكن نصيحه علشان مش اكون مراة اب ظالمه هل يبيع حته الارض ويسد ديونه ويوضب المحلين ويوقفهم تاني علي رجليهم ولا يفضل مديون وكل الناس بتقول عليه بياكل حقوق الناس

إجابة الخبير: حكمت سالم

حكمت سالم

خبير مالي

عميلنا العزيز اود ان اوضح لك ان الموضوع يعود للشخص نفسه بشكل عام فان النصيحة الاولى هي تسديد الديون باي طريقة كانت سواء كانت بيع سيارة او ممتلكات او غيرها حتى لا يتم ملاحقتك قانونيا كما يجب ان تبقي على مصدر دخلك بشكل امن ومعنى ذلك انه في حال كان يقدر على بيع السيارة وسداد الديون ودفع بعض المستحقات عليه والعمل ي المحلات فذلك افضل من بيع الارض ولكن في حال كان لا يوجد هناك اي حل الا بيع الارض فيجب بيعها حتى لا يتم ملاحقتك قانونيا بسبب الديون.