دكتور الشريعة

دلوقتي فيه انسان محترم جدا وخلوق انا وهو بنحب بعض...

دلوقتي فيه انسان محترم جدا وخلوق انا وهو بنحب بعض جدا وحابين نرتبط علي سنه الله ورسوله المشكله انه متجوز ومخلف ومعاه بنت وفكره ابلاغ الزوجه بالجواز دي غير وارده تمام لان ردود افعال الزوجه الاول غير متزنه واحنا مش عاوزين دمار البيت ومش عاوزين اي مشاكل تاثر علي نفسيه البنت الصغيره لان ملهاش ذنب في اي شي احنا حاولنا نبعد عن بعض ونسسي الموضوع بس القلوب بين يدي الرحمن وحاولنا اكتر من مره وبنرجع تاني واحنا عاوزين حلال ربنا وفي نفس الوقت مش عاوزين الزوجه الاولي تعرف ولا تحرم الزوج من بنته لانها بنته الوحيده وذي ما وضحت ردود افعال الزوجه الاولي غير محسوبه وغير متزنه وعشان كده حابين الجواز يكون علي سنه الله ورسوله وبعلم اهلي طبعا فما راي الدين
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
بس الاشهار يكون في حدود الماذون والشهود واهلي فقط

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله انه لا يجوز ان تكون لك علاقة برجل اجنبي عنك من غير عقد شرعي، فالواجب عليك التوبة على الفور وقطع العلاقة، واما الزواج الشرعي فيجب ان يكون مكتمل الشروط والأركان من ايجاب وقبول واذن ولي المرأة وشاهدين، واما التسجيل في السجلات الرسمية فليس شرط صحة وإنما لحفظ الحقوق ورفع النزاع. والله تعالى أعلم وأحكم.