الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهمن آخر ٢٠١٩ وانا...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهمن آخر ٢٠١٩ وانا بقيت بدخل على النت واكلم بنات كتابه ومرات قليله صوت ونتكلم في الأمور الجنسيه كنت في كل مره اخلص كلام الغي الحساب عشان متكلمش تانيولما كنت يبعت لبنات وميردوش والاقي شباب مش طبيعيين كنت ادخل واكلمهم وتطور الوضع الي اني كنت بعمل حساب بنت وادخل اكلم بنات في أمور جنسيهوكمان كنت بكلم اولاد من حساب بنت ويبعتو صور وأفلام وكلام جنسيوفي مرات كنت بدخل بحساب راجل عادي واكلم بنات ولما ميردوش اقولهم هما اللي يعملو فيا عشان نتكلم ابتعدت كتير عن الحاجات دي ولكن للأسف برجع تاني انا متزوج من ٥ سنين ومراتى كويسه معايا عايز اعرف اتوب ازاي ومرجعش للحاجات الحرام دي انا طبيعي ولا لا؟ اتعالج ازايالحمد لله بصلي وحافظ قرآن وبقرا في الفقه وأمور الدين لما ابعد عن القرآن واقصر في الصلاه بلاقي نفسي برجع للحاجات الوحشه دي
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
لا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن التصرفات السيئة التي كنت تقوم بها بشكل يومي لم تُعود لها إلا في حالات فتجاهدك نفسك للعودة للهذه التصرفات والسلوكيات السلبية لذلك يجب عليك أن تُدرك ان ما تقوم به هو تصرفات خاطئة ولكن لا يدلل على انك مريض فأي انسان يضعف في لحظات معينة ولكن يجب ان تستمر بتقوية الوازع الديني وان تبقي زوجتك بجوارك وان تشبع رغباتك الجنسية منها بشكل مستمر حتي لا يتبارد لذهنك فكرة العودة لهذه الامور ولابد منك ان تبتعد عن النظر للنساء او كل ما يثيرك جنسياً وحاول ان تبتعد عن الجلوس لوحدك.