طبيب بيطري

السلام عليكم. انا بربى فراخ بيضاء وبلدى بس حصل...

السلام عليكم. انا بربى فراخ بيضاء وبلدى بس حصل عندى فى الفراخ البيضاء عمرها ٣ اسابيع ظهر ورم فى الرجل وبعدين ظهور حبوب حمراء على جسم كتكوت واحد وبعدها ظهر فى كله وبقى بيموت واحد وراء التانى وش عارفه اعمل ايه ممكن اعرف دا ايه وعلاجه ايه؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

حسب الاعراض المذكورة فان الطيور مصابة بالجدري وتكون الاعراض كالاتي :
  • حكة مستمرة
  • ظهور نتوئات واورام بالقدم
  • ظهور حبوب على جسم الطائر وخلوها من الريش
  • رفع القدم المصابة
  • فقدان الشهيه
العلاج :-
  • للاسف لا يوجد علاج فعال للقضاء على هذا المرض ويمكن الوقاية منه من خلال تنظيف العنبر والادوات بالفورمالين قبل احضار اي طيور جديدة علية.