طبيب بيطري

قطتي ولدت امبارح بس حاسه ان لسه ف جنين ف بطنها بس...

قطتي ولدت امبارح بس حاسه ان لسه ف جنين ف بطنها بس هي بتتصرف عادي بس بطنها كبيره ومنفوخه ايه العمل

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يتم فحص القطه من خلال جهاز الالتراساوند او من خلال صوره الاشعه السينيه او من قبل طبيب بيطري عن طريق الجس باليد.
اغلب القطط تقوم بولاده جميع الاجنه في نفس الوقت بشكل متتالي ولكن في بعض الحالات النادره تلد القطه عدد من الاجنه وتكمل الباقي خلال 24 ساعه.
من الطبيعي وجود انتفاخ البطن بعد عمليه الولاده نتيجه تجمع السوائل داخل الرحم وتختفي هذه الانتفاخ خلال 48 ساعه وما عمليه الرضاعه يبدا يقل حجم البطن.