استشارات الحب و الزواج

انا مخطوبه لشخص مش بحبه بس وافقت عليه علشان اهلي...

انا مخطوبه لشخص مش بحبه بس وافقت عليه علشان اهلي مش من مستواي نهائيا بالعكس آنا احسن منه ف كل حاجه اتنازلت عن كل حاجه علشان اهلي بس ملهوش شخصية خالص والده مش موافق على الجوازه من الاول اصلا وجه غصب عنه علشان يريحه وخلاص عايز يتحكم في كل حاجه وكل يومين يتنازل عن حاجه شكل من غير ماياخد رأيه في اي حاااااااااااااجه وانا مش بحبه اصلا آنا بحب واحد تاني خالص ايه الحل بالتفصيل مش عارفه ارفضه ازاي

الرد من العميل

واهلي مصممين عليه اووووووي علشان منهم

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

انت من سيعيش معه وليس أهلك او اهله إذا لم تكوني موافقة ومقتنعة به ارفضي وأخبريه بأنك لا ترغبين بإتمام هذا الزواج وأصري على موقفك فهذه حياتك وانت من سيعيشها وليس أي أحد اخر

الرد من العميل

المشكلة ان اهلي مصرين عليه جامد ومقتنعين إن محترم علشان قدامهم كويس ومحترم

الرد من العميل

ودا ٣عريس

الرد من العميل

بس مش لاقيه حد محترم يستاهلني من اللي هما بيختارهم

الرد من العميل

واللي بحب كان بيعالجني وماما رافضاها رافضا بتا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لابد ان تحاولى جاهدة اقناع والدك بالشخص الذي تحبيه ولتعلمى ان مسألة الزواج مسأله حساسه ويترتب عليها علاقه بين أسرتين أيضا وليس بين شخصين فمن الافضل ان يكون هناك التوافق والرضا ولكن قبل اقناع اهلك لابد لكى من التأكد منذ البدايه بذلك الشخص الذى تودين الارتباط به ومن أخلاقه وصفاته وسلوكه  وانه يحبك بالفعل حتى تكونى مقتنعه بالارتباط به ويتثنى لك اقناع اهلك اما عن كيفية اقناع اهلك بالزواج من ذلك الشخص فلابد لك ان تسردى صفاته الحسنه وانه من عائله طيبه وصاحب دين وانه الزوج المناسب لكى ونحو ذلك فاذا كان النقاش بهذه الطريق العقليه سيجعل والدك يتقبل ذلك الشخص المتقدم للزواج من ابنته ولا تنسى انه لابد من التقرب لابيك ومناقشته بالهدوء والاقناع ومن الممكن ادخال طرف ثالث يتميز بالحكمه لاقناعه لان عاطفة الابوه دائما تبحث عن سعادة الابناء واستعينى بالله وتوكلى عليه ففيه راحه وطمأنه للنفس