دكتور الشريعة

عندى ١٥ سنه و اهلى عايزينى البس الحجاب و بيغصبوا...

عندى ١٥ سنه و اهلى عايزينى البس الحجاب و بيغصبوا عليا البس لبس واسع و كدا بس و بقالهم تلت سنين بيحاولوا يقنعونى بس انا مش مرتاحاله نفسياً و ناويه انى لما اكبر شويه هلبسه بالطريقه الصحيحه ف هل هما كدا بيتحاسبوا عليا و لا لأ ؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا كدا برضو باخد ذنب كبير؟

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه:
١- اذا بلغت الحيض أو أصبح عمرك ١٥ عاما فأنت مكلفة.
٢- يجب عليك لبس الحجاب من الرأس وحتى اسفل قدميك، بلبس واسع لا يشف ولا يصف.
٣- فإذا لم تفعلي فأنت مرتكبة لكبيرة من أكبر الكبائر وهي التبرج.
٤- ويأثم وليك على السماح لك ويجب عليه إجبارك حتى يمنعك من الخروج.
٥- عفة المرأة هي أنوثتها وتبرجها هو هتك سترها ووجوب سخط الله.
والله تعالى أعلم وأحكم.