الزواج و الإرشاد الأسري

عندى مشكلة نفسية رهيبة مخليانى مش مبسوط طول الوقت...

عندى مشكلة نفسية رهيبة مخليانى مش مبسوط طول الوقت و كمان مخليانى معنديش ثقة فى نفسى المشكلة هى ان انا عايز اعمل حاجات كتير فى حياتى علسان احسن من نفسى اجتماعيا و ماديا و دينيا الفكرة انى مش قادر اعمل اى حاجة من الحاجات دى رغم انى عندى وقت كتير فاض. و كل اللى انا بعمل. ان افضل قاعد على الكنبة بدون عمل اى شئ و بالكتير بتفرج على التلفيزيون

إجابة الخبير: رشا عمر

رشا عمر

دكتورة نفسية

الثقه بالنفس سيدى تضمن النجاح فى جميع الميادين اما عدم الثقه بالنفس فهى الاعتقاد الموجود لدى الفرد والدال على انه غير قادر على انجاز عمل ما وشعوره بالضعف وعدم حب الاخرين
وقد تظهر عدم الثقه بالنفس في اعراض كثيره
الخوف من الفشل وعدم الاقدام على اى عمل جديد
الخوف والتوتر الزائد عن الحد
الشعور بالإحباط والحزن والكابه
الانسحاب من العلاقات الاجتماعيه
الحساسيه المفرطه والمبالغ فيها والتحقير من الذات
ولعلاج الثقه بالنفس فهذا يقتضى منك عمل الاتى
تحديد اهدافك جيدا وتوضيحها وماترغب القيام به دون خوف
التنظيم في حياتك واعمالك لرفع ثقتك بنفسك كمثلا اجنده صغيره في جيبك وتكتب بها ماتودعمله ولعل ذلك سوف يقلل من الضغوط النفسيه والإحباط وينمى ثقتك بنفسك ويخفف من القلق والتوتر
استخدم العبارات التحفيزيه مثل انا اقدر اعمل انا قوي انا محبوب من الناس
تخيل الطريقه التي ستتعامل بها مع الاخرين بحيث تكون هذه الطريقه تنجح في شد واجتذاب الناس لك
العزم ان تظهربشخصيتك واحساسك بقيمتك دون المبالغه فاحترامك لنفسك سينبع منه حب الاخرين لك
حاول ان تحصل على قسط من الراحه والخروج مع الأشخاص المحبين لك
واخيرا العلم سيدى انك لك قدراتك التى تميزك عن غيرك