الزواج و الإرشاد الأسري

بقيت عصبية جدا اقل حاجه بتعصبني وبقيت متشائمة من...

بقيت عصبية جدا اقل حاجه بتعصبني وبقيت متشائمة من كل حاجه وحاسه أني عايشه وخلاص ومش عندي حب لجاجه اعملها. ومليش رغبه أني اعمل اَي حاجه ومش عارفه احس. بفرح خالص وعندي ضغوطات كتير جدا. ومش عارفه اعمل ايه. في يأس بس مفيش اَي أمل ولا أي ذاقه إيجابية ومهما بعمل مش بحس بأي حاجه تفرحني بالاضافة أنا وحيدة بابا وماما وتعبت من الوحدة ممكن ده يكون اللي مأثر عليا وكان عندي تجربه فاشله. بقالها سنه ومعقداني جدا وكرهت فكرة الارتباط بسببها أنا عندي ٢٠ سنه ولسه بدرس ومليش أي رغبه لأي حاجه ممكن اذهب لطبيب نفسي ولا ده عادي. بما تنصحني ؟

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

عليك ان تحددي هدف ايجابي يشعرك بالاهمية وقيمة الحياة ، الاهتمام بالنفس وبتذكر الامور الايجابية في الحياة والابتعاد عن الامور السلبية وعدم تذكر الماضي والابتعاد عن مايذكرك ببتجربتك الغير مرضية من اشخاص او اماكن او صور وغيرها ، تطوير الذات والاختلاط مع المجموعات الداعمه الايجابية من اشخاص لهم تجارب متنوعة وناجحة والاستفادة من تلك التجارب ، الابتعاد عن الامور المحزنة والمثيرة للانفعال ، الابتعاد عن المنبهات والسهر والاهتمام بالرياضة والتغذية والراحه اليومية والابتعاد عن الضغوطات والمشكلات اليومية ، تعزيز الثقة بالنفس ومكافئتها عند كل نجاح تنجزه .