محامي

كنت بستفسر عن الايجارات .. عندي محل ووالدي اخده من...

كنت بستفسر عن الايجارات .. عندي محل ووالدي اخده من اللي كان موجود فيه واتنازل عن عقد بيع بلجدك وصاحب العماره ماضي عليه ووالدي كمان واللي كان موجود فيه ماضي عليه واتوثق في الشهر العقاري وهما ال 3 اتوفو .. في واحد اشترى من الوراثه ولاد صاحب العماره ورفع علينا قضيه طرد في 2014 وقدم عقد صحه توقيع على امضاء والدي وصاحب العماره والقضيه مشيت في صالحنا كل السنين اللي فاتت لانه اولا مكنش مقدم سند ملكيته والمحكمه طلبت مننا اننا نجيب صوره من عقد بيع بلجدك من الشهر العقاري وجبناه وبعد كده اتحولت للخبراء وجم وعاينو المحل وكتبو ان المحل موجود ويوجد فيه اللي مأجرين بعقد بيع بلجدك وان اللي رافع القضيه مفيش اي اثبات ليه في ملكيه العماره وطلبنا تتحجز للحكم طلب اننا نحلف اليمين على العقد اللي مقدمه اللي هو صحه توقيع وكلنا حلفنا اليمين ان العقد مش بتاعنا والامضاء مش امضاء والدي وطلب بعدها تتحول للطب الشرعي اتحولت وطلبو مننا ورق مضاهاه قدمنا وثيقه جواز اخوي واختي وكان والدي ماضي عليهم قالو ان الامضاءات مش باينه ان هو صاحب التوقيع فطلب تتحول تاني للطب الشرعي واحنا طلبنا تتحجز للحكم فتحولت للطب الشرعي تاني واخويا راح في مقر الطب الشرعي واللي كان بيحقق في الموضوع شد مع اخويا واتخانق معاه في الكلام وقاله هاتلي ورق مضاهاه قاله معنديش غير اللي قدمته قبل كده قاله اتصرف وهاتلي قدامك اسبوع ومقدمناش اي ورق تاني ومرحناش راح طلع ان الامضاء هو امضاء والدي والتقرير جه في صالح اللى رافع علينا القضيه ولما رحنا المحكمه هو طلب تتحجز للحكم واتحجزت واتحكم في القضيه بأنهاء عقد الايجار ورفض الدعوه الفرعيه ( انا رفعت دعوى فرعيه عليه بتمديد الايجار بسبب عقد البيع بلجدك ) الحكم صدر قبل وقفه عرفات فأحنا المغروض نعمل استئناف ان شاء الله فأزاي القاضي يحكم بعقد صحه توقيع وميبصش اساسا على عقد البيع بلجدك وايه اللي ممكن اقدر اعمله دلؤقتي بعد الحكم ده .. ممكن افاده
مساعدة المحامي: هل تم تقديم أي شيء أو الإبلاغ عنه؟
احنا قدمنا كل الاوراق اللي تثبت ان المحل مأجرينه ومعانا عقد بيع بلجدك متوثق في الشهر العقاري
مساعدة المحامي: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع المحامي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: المحامي محمد عبدالرازق

المحامي محمد عبدالرازق

محامي

يرجى التكرم بالعلم انه حال قيام والدك بالحصول على محل من الموجود بالمحل بموجب عقد بيع بالجدك ووقع على العقد كل من الموجود فى المحل ووالدك ومالك العقار الكائن به المحل وقد صدر حكم بصحة توقيع البائع على عقد البيع بالجدك وقد توفى الثلاثة اشخاص وقد قام شخص بشراء العقار من والدك وقام برفع دعوى طرد ضدكم وقدم عقد بيع منسوب الى والدك وصاحب العقار وقد تم مواجهتكم بهذا العقد وتم انكاركم ان التوقيع يخص والدك وتم احالة القضية الى الطب الشرعى وطلب اوراق مضاهاة وقام بطلب اوراق اخرى من شقيقك وتم ورود تقرير الطب الشرعى بأن التوقيع صادر من والدك وتم صدور حكم برفض دعواك الفرعية وطردكم من المحل فانه فى هذه الحالة يجب عليكم استئناف ذلك الحكم خلال اربعون يوما من تاريخ صدور ذلك الحكم وطلب اصليا رفض الدعوى الاصلية وقبول الدعوى الفرعية واحتياطيا احالة العقد المنسوب صدوره من والدك الى لجنة ثلاثية بمصلحة الطب الشرعى وذلك لاثبات ان التوقيع المنسوب صدوره الى والدك غير صادر منه مع تقديم المستندات التى تؤكد ذلك مثل ورق مضاهاه رسمى صادر من والدك مثل وثيقة زواج والدك أو استمارة التقديم على البطاقة او الغاز او ...
  • وذلك طبقا لنصوص القانون المدنى والاتى نصها :-
مادة 227 -
ميعاد الاستئناف أربعون يوماً ما لم ينص القانون على غير ذلك
ويكون الميعاد خمسة عشر يوماً فى المواد المستعجلة أياً كانت المحكمة التى أصدرت الحكم
ويكون ميعاد الاستئناف ستين يوماً بالنسبة للنائب العام أو من يقوم مقامه