أخصائي تغذية

انا عايز نظام غذائى يكون سليم منه اقدر العب حديد...

انا عايز نظام غذائى يكون سليم منه اقدر العب حديد وفى نفس الوقت اخس انا بقالى حوالى شهر بلعب ومانزلتش غير وزن قليل اوى يكاد لايذكر خالص مع العلم ان وزنى دلوقتى 109 ومش عارف اعمل ايه المشكله كلها فى منطقة الوسط يعنى الكرش اللى قرفنى فى حياتى كلها

إجابة الخبير: الدكتور سامح رضوان

الدكتور سامح رضوان

طبيب

لعب الحديد ﻻ يساعد على فقدان الوزن الزائد إنما يبني العضﻻت ويزيد وزنها فتشعر أنك ﻻ تحصل على النتيجة التي ترغب بها ، بل يفضل لانزال الوزن ممارسة التمارين الهوائية وتمرين المعدة مع اتباع الارشادات الغذائية التالية:

تجنب تناول الطعام والمشروبات لمدة ساعتين قبل وساعتين بعد أداء التمارين الرياضية

ﻻ تبقى دون طعام لفترة طويلة من النهار وتقدم على تناول كمية كبيرة دفعة واحدة

باعد بين اوقات شرب السوائل وتناول الوجبات الرئيسية والطعام الصلب

تجنب مضغ العلكة او اللبان لفترات طويلة

تجنب تدخين السجائر والشيشة

تجنب تناول المشروبات الغازية

اجعل اخر وجبة تتناولها تسبق وقت النوم بساعتين على الاقل

تجنب الجلوس او الاستلقاء لفترات طويلة او النوم بعد الاكل مباشرة

ﻻ تستمر في تناول الطعام للوجبة الواحدة الى حين امتﻻء المعدة تماماً

تجنب شرب الماء او السوائل بعد الاكل مباشرة

تجنب الحلويات والمكسرات خاصة في المساء