الخبير المالي

دلوقتي انا عامل يوميه بشركه كبيرة وعايز اعمل قرض...

دلوقتي انا عامل يوميه بشركه كبيرة وعايز اعمل قرض اقدر اجيب مفردات مرتب من المكتب التابع له المتعاقد مع الشركه براتبي الاساسي بدون ضمان منهم ولكن يوجد عليه المسؤال والشعار التابع للمكتب اذا كان ينفع دة ايه الاوراق اللي اقدر اقدمها ولو الاساسي بتاعي ٣٠٠٠ جنيها اقدر اخد لحد كام

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

للأسف فإن عمال اليومية. لا يمكنهم الحصول على قرض من البنوك العاملة في مصر ،وذلك بسبب عدم انتظام الدخل الشهري بسبب ارتباطه بأيام العمل.

الرد من العميل

ولكن انا مؤمن عليه وراتبي يتم صرفه كل شهر باشعار من الشركه بعدد ايام حضوري ولكن انا لست مثبت بالشركه لاكتفائها الحالي بموظفيها

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

احد اهم شروط البنوك في منح القروض هو وجود مصدر دخل ثابت يمكن الاعتماد عليه في سداد القيمة الشهرية للقسط.
ومن وجه نظر البنوك فإن موظفي اليومية لا تعتبر رواتبهم منتظمة وتعتمد على عدد ايام العمل، كما أن فرصة التعثر وعدم القدرة على السداد لدى عمال اليومية بالنسبة للبنك هي أكبر من الموظفين المنتظمين.