طبيب بيطري

عندى قط عمره ٨سنين وله يومين مفيش نفس للاكل وهمدان...

عندى قط عمره ٨سنين وله يومين مفيش نفس للاكل وهمدان جدا وكان بيرجع مره أو مرتين فى خلال،اليومين ولديها ماء بالسرنجه علشان رافض برضه يشرب اعرف ازاى ان كان عنده سخونه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطك
1.بمكنك تلمس اطراف ورأس القط باليد اذا كانت درجة حرارته عالية سوف تشعر بها بصورة تلقائية.
2.بمكنك ايضا شراء الترمومتر الحرارى الزئبقى وبعد تصفيره يوضع بفتحة المخرج لمدة 3 دقائق وبعدها تكون قراءة النتيجة .
3.اذا كانت درجة حرارة القط مابين39.5-40 تكون عالية لان درجة حرارة القطط الطبيعية مابين 38-39.2 واذا كانت مرتفعة اعطيه سيدوفين او الالترافين شراب بمعدل 1 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-5 ايام وكمادات باردة على الاطراف عند اللزوم.
4.مضاد حيوى مثل الايموكس 125 مل اعطيه 1 سم مرتين باليوم ايضا لمدة 3-4 ايام.
5.اذا تكرر الترجيع عدة مرات استخدام شراب فلاجيل وايضا موتليوم مضاد للترجيع شراب 100مل بنفس جرعات الادوية السابقة ولنفس الفترة الزمنية ايضا والادوية امنة جدا وتتوفر بالصيدليات العادية.