طبيب بيطري

عندي قطه صغيره رضيعه عندها انتفاخ حاد و البطن...

عندي قطه صغيره رضيعه عندها انتفاخ حاد و البطن مزرقه القطه كل ما تاكل تجيلها الحاله دي و هصوصا الفراخ و السمك و انا مش عارفه دلوقتي اعمل ايه لانها دلوقتي همدانه خالص و مش قادره تقف حتي و مش بتعمل حمام براز اديها ايه حالا ارجوك يفدني

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

القطط الرضيعه بعمر اقل من شهرين لا يجب عليها ان تتناول الفراخ والاسماك لان جهازها الهضمي غير مستعد لذلك ويجب تدرج باعطائها الطعام منعا لحدوث تلبكات معاويه والتهابات حاد بالامعاء.
بعض القطط تصاب بالتهاب الصفاق البكتيريا او الفيروسي مما يؤدي الى تجمع السوائل في البطن وانتفاخ البطن بشده والم شديد وفقدان الشهيه والامساك.
يجب ان يتم فحص القطه سريريا من قبل طبيب بيطري لمعرفه سبب انتفاخ البطن والتشخيص حيث ان العلاج يختلف باختلاف التشخيص التهاب الصفاق يحتاج الى مضادات حيويه وتفريق السوائل من البطن و محاليل وريديه اما الامساك الناتج من التلبكات المعويه يمكن علاجه باعطاء ملينات او تحاميل الجلسرين للقطه.