دكتور الشريعة

لوسمحت عندي 50 سنه وبقالي 10 سنين أعاني من مشاكل...

لوسمحت عندي 50 سنه وبقالي 10 سنين أعاني من مشاكل عمود فقري وغضاريف والاربطه وامتنعت عن العمليه لاني سمينه 125ك ولاخدم ابي وأمي رحمه الله عليهم مما قطع رباط أيدي ومركله مساعدين وظهري زاد مش بقف 5 دقايق ولاقادرة امشي 10 دقايق وطبعا مشاكل مع زوجي وبنتي محتاجني علي وش زواج وهي بتخدمني وتساعد بشغل البيت بطبخ بالعافية وكل سنه بالمستشفي تعبت خالص لازم اخس وعندي غدة ومافيش حرق وانيما وفيتامين د3 وضع سئ فلاإم اعمل تكميم ليساعدني واخف لأن لوسلسله ظهري سقطت هعيش علي كرسي ومافيش حديخدمني والعظم ضغط علي العصب خلاص ماليش علاج واعصاب أيدي مش شيلاني أقوم الرنين موضح مدي الالتهاب والحمدلله أكثر من كده ولواهلي كانوا عاشوا 100 سنه علي راسي انا بنت واحدة أخ بالسعوديه ومش عايز يعرفنا بعد الوالدين حكم مراته ولابيسال بيحج ويصلي ويقول للناس انه قاعد معانا وأخي التاني يتواصل معي وبس سؤالي عمليه التكميم زوجي رافض لموت ومسؤليه البيت والأولاد مش هيقدر وقالي حرام ازاي وهي الحل قص جزء من المعدة بنقص ب25 و50ك يعني هشتري نفسي هدفعها لو رفض من ميراثي يبقي عصيته هو هنا مش بيبص علي صحتي وبيلومني علي شكلي طيب سيبني أعيش والسؤال الثاني لو عملتها قص جزء يبقي ربنا غضبان وهو ده العلاج برجاء افادتي لإنهاء الألم علما الرجيم بدكاترة قالولي كتر خيرك مش باكل ومافيش فايدة لأن مافيش حرق يبقي حرام ولا حلال مش عملاها عياقه ودلع ولابنزل اصلا اجازة من شغلي برجاء سرعه الرد لأن موبايلكم و107 مش بيرد
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

الرد من العميل

منتظرة الرد

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن الأصل في العبد أن يسعى في علاج نفسه.
فإذا كان هذا العلاج الوحيد لماتعانين منه فلابأس بإجراء العملية بعد استنفاذ كافة أساليب التنحيف.
حتى لو كانت عملية ربط للمعدة تجنبا للقص.
فإن إخبر الطبيب المسلم الثقة ان هذا العلاج الوحيد لكل هذه الأمراض فيجوز عملها.
أما عن رضا زوجك فاسعي إلى استرضائه.
فإن كان  الموضوع ماديا فتدبري امر المال.
أما ان خائفا عليك من آثار العمليه فلا تعمليها حتى يرضى.
والله تعالى اعلم