دكتور الشريعة

Expert rating دكتورالشريعة الاسلامية الأسئلة...

Expert rating دكتورالشريعة الاسلامية الأسئلة المجابة ٥٣٧٧ - نسبة الرضا ٩٧.٨% مها سعيد، مساعدة دكتور الشريعة مها سعيد، مساعدة دكتور الشريعة أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة الإسلامية ؟ انت حضرتك انا زمان كنت بكلم ولاد وبتصور معاهم عشان هما صحابي ف حفلات ف اي حاجه وكنت بتكلم معاهم بس مكناش بنتكلم ف حاجه غلط ال هو كنا بنسال ع بعض كدهه..ودلوقتي انا ندمت ع كل حاجه انا عملتها وصليت ودعيت ربنا اني ندمانه وعمري م هكرر اي حاجه تاني.. وحبيت واحد اوي وهو كلم اهلي انو هيتقدملي وقعدنا مع بعد 5 شهور ومن كام يوم عرف ال كان بيحصل زمان اني كنت بعرف ولاد وكدهه.. بس انا بقولو كل ده فات ومش هيتكرر تاني وانا دعيت ربنا وتوبت وندمت ع كل حاجه.. فبقولو ربنا هيسامحني عشان توبت فنتا تسامحني فبيقولي انو متمسك بمبادئ واصول الدين مبتقولش كده ولو كلمني تاني هيبق راجل مش اد كلمتو.. ف انا بقولو لا يسامحني عادي وكل ده فات مش هيتكرر وانا ندمانه ولو ده حصل دلوقتي من حقك متكلمنيش بس كل ده فات وندمت عليه.. كل ال عايزه اسال حضرتك فيه انو لو كلمني يبق كده هو مش راجل اد كلمتو او المبادئ واصول الدين مبتقولش كده..

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن التائب من الذنب كمن لاذنب له، وبما أنك اتعرفت بأنك تائبة ولن تعودي لذلك، وأنت صادقة مع الله فسيعينك الله.
أما بالنسبة لهذا الذي الذي تقدم لك فإنه يربط بين مشاعره النفسية وبين الأحكام الشرعية.
فغيرته على عرضه لاتعني أن من أصول الدين ألا يرجع في كلمته، فنبينا محمد صلى الله عليه وسلم كان يحلف اليمين على شيء فإذا رأى خيرا منها رجع عن كلمته وألغى اليمين وأخرج كفارة يمين.
 قال رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: «من حلف على يمين، فرأى غيرها خيراً منها فليأتها، وليكفر عن يمينه)رواه مسلم.
فالرجوع في الكلمة أحيانا يكون هو الرجولة، لأن فيه عفوا وصفحا ومسامحة، وهذا كله أعظم من عدم الرجوع في الكلمة، والله تعالى اعلم.

الرد من العميل

تب انا عايزه اقنعو ان هو يفضل معايا اقنعو ازاي..

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

أختنا الكريمة:
1- أخبريه أنه فعفوك عنك فسيعينك على التوبة أكثر، ولولا أن الله يعفو ويغفر لما تاب العباد.
2-لاتحزني كثيرا على فراقه، فربما يكون الخير بعدم الزواج منه، يكفيك ان تصلي صلاة استخارة ثم تتركي الامر لله فإن عاد فسيكون الخير في زواجك منه، وأما إن ذهب فلاتحزني بل وافرحي أن الله أبعده لأن زواجك منه لن يكون خيرا.
ولايكون ذلك في ترك التوبة.