دكتور الشريعة

انا اعرف واحدة مكانتش لسة مخطوبة للشخص ده يعني...

انا اعرف واحدة مكانتش لسة مخطوبة للشخص ده يعني مفيش بينهم حاجة وكان حصل مشاكل وكانت خايفة تأذيه فقررت تبعد عنه وكانت بتبكي فقالتله والله ما هقربلك احرم عليك لو قربتلك . بس هي قالت كده عشان خايفة عليه ل يتأذي بس هي نيتها مش عاوزة تبعد عنه والكلمة طلعت منها غصب عنها عشان زعلانة وبتعيط بس هي قالتله كده في شات واتس يعني كتابة لكن منطقتش الكلمة . فأنا عاوزة اعرف هو كده لو جيه اتقدملها يبقي فعلا هي محرمة عليه ؟؟ أرجو الرد سريعا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا حلفت كتير علي حاجة اني مش هعملها بس الحاجة ممكن يجي عليا الوقت واعملها بس انا حلفت اني مش هعملها تجنبا للمشاكل مع العلم ان المشاكل دي ممكن تتحل . ف كنت عاوزة اعرف في كفارة او أي حاجة ممكن اعملها عشان لو جيه الوقت اني اعمل الحاجة دي ميبقاش عليا أثم

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلم سددك الله أن ماقالته صلحبتك لخطيبها: (والله ما هقربلك احرم عليك لو قربتلك )
هذا فقط يمين حلفته، وإذا حصل ورجع فلها أن ترجع إليه وتخرج كفارة يمين.
وكذلك كل من حلف يمينا فرأى غيرها خيرا منها فعليه أن ينقض يمينه ويخرج كفارة يمين، ولاتجعل يمينك الذي حلفت سببا في منعك الخير عن الناس، والله تعالى اعلم.