طبيب بيطري

عندي القطه اتخبطت في عينيها والنت عينيها بالكراميل...

عندي القطه اتخبطت في عينيها والنت عينيها بالكراميل خرجت بره اعمل ايه

الرد من العميل

عندي قطه اتخبطت في عينيها بالمروحه والقرنيه يعني ايه خرجت بره اعمل ايه

الرد من العميل

رد علي يا دكتور بسرعه والنبي عشان مش عارف اعمل ايه

الرد من العميل

بعد اذنك يا دكتور رد علي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اذا حدث تهتك لقرنية العين للقطة حقيقة بتكون حالتها حرجة جدا وذلك لان هذا يعنى تمزق داخلى بالعين وممكن يأثر بشكل سلبى على الشبكية والقزحية وبؤبؤة العين والعدسة وربما لا تكون القطة قادرة على الرؤية مرة اخرى من جهة العين المصابة وانصحك فورا ارجاع العين بيدك بعد لباس قفازات طبية معقمة ووضع مكعب صغير ثلج cold application بيعمل كمضاد التهابات والضغط برفق عند ارجاع قرنية العين لوضعها الطبيعى مع مراعاة بعدها بنصف ساعة استخدام قطرة اسمها التوبراديكس tobradex 10ml  المخصصة للاطفال وأمنة جدا للقطط تستخدم مرتين باليوم بالصباح والمساء لمدة 3-5 ايام.

الرد من العميل

فين يا دكتور الاجابه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اذا حدث تهتك لقرنية العين للقطة حقيقة بتكون حالتها حرجة جدا وذلك لان هذا يعنى تمزق داخلى بالعين وممكن يأثر بشكل سلبى على الشبكية والقزحية وبؤبؤة العين والعدسة وربما لا تكون القطة قادرة على الرؤية مرة اخرى من جهة العين المصابة وانصحك فورا ارجاع العين بيدك بعد لباس قفازات طبية معقمة ووضع مكعب صغير ثلج cold application بيعمل كمضاد التهابات والضغط برفق عند ارجاع قرنية العين لوضعها الطبيعى مع مراعاة بعدها بنصف ساعة استخدام قطرة اسمها التوبراديكس tobradex 10ml  المخصصة للاطفال وأمنة جدا للقطط تستخدم مرتين باليوم بالصباح والمساء لمدة 3-5 ايام.

الرد من العميل

حاولت يا دكتور انا رجعها لها ما عرفتش وانا رحت المستشفى العسكري اللي في مدينه نصر والدكتور لسه هيجي الساعه عشره ومش عارف اعمل ايه

الرد من العميل

العياده بتاعه حضرتك فين

الرد من العميل

ودخلت الطوارئ الدكتور اللي هناك قال لي ما اقدرش اعمل لك حاجه الا لما الدكتور الاستشاري يجيء عشان دي محتاجه عمليه ضروري وقال لي هيجي الساعه عشره

الرد من العميل

ايه الحل دلوقت اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حضرتك كما اشرت سابقا لا داعى للقلق يفضل وضع اكياس كمادات باردة والضغط على العين ومحاولة ارجاع العين لوضعها الطبيعى قد الاستطاعة ولايقاف اى نزف دموى لانها قد تحتاج لعملية داخل العين وعليكم بالانتظار.

الرد من العميل

العياده بتاعه حضرتك فين يا دكتور

الرد من العميل

عايز رقم تليفون حضرتك عشان عايز اكلم حضرتك

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

التواصل من خلال الموقع ويفضل حصرتك عرض القطة اذا لزم الامر على احد الزملاء من الاطباء البيطريين لاجراء ما يلزم لانه يلزم رؤية العين بصورة دقيقة.