دكتور الشريعة

السلام عليكم

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السلام عليكم كنت عايزه اسال ايه حكم الدين في ان خطيبي حلف عليا اني لو معملتش كذا احرم عليه زي امه و اخته و انا معملتش اللي طلبه مني و المفروض اني قولتله خلاص يجي يتكلم مع بابا و كل شيء قسمه و نصيب بعدها كلمني و قالي هنظبطها و هسال حد عن الموضوع ده فهل الحلفان ده في رجعه ولا خلاص كده انا محرمة عليه و مينفعش نكمل

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن خطيبك إن كان قبل العقد فلا شيء عليه، ولكن إذا كان بعد العقد، فهذا طهار معلق وعليه أن يتوب إلى الله تعالى توبة نصوحا واذا خالفت ما حلف عليه فعليه كفارة ظهار قبل جماعك وأما إذا نوى اليمين والتهديد فعليه كفارة يمين.
والله تعالى أعلم وأحكم.