الزواج و الإرشاد الأسري

انا اتجوزت من ٦ شهور ومش بعرف اتحكم في مشاعري عشان...

انا اتجوزت من ٦ شهور ومش بعرف اتحكم في مشاعري عشان انا فاضيه جدا عايزه جنبي طول الوقت ودائما حسه ان بيعمل حاجه او بيخوني عشان عمل كده قبل الجواز لحد اول امبارح شوفت بنت جديده عند علي الفيسبوك و واضح انهم كانه في علاقه قديمه ولما سالت مين ديه قالي مرات واحد صحبي وطلعت مش مرات صحبه وكذب عليه وفي الاخر طلع مكلمهاش ولا اي حاجه كان لسه ناوي بس ربنا مش رايد ولما سالته وقولتله انه بيكدب ضربني وعملي شرخ في مناخيره وحتي لما جيت اروح ل دكتور النهاردا سبني اروح لوحدي ومجاش حتي يصالحني

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

ان الفترة الاولى من الزواج تكون غير كافية للتعارف بين الزوجين لذلك تكون كثيرة الخلافات والاختلافات وذلك امرا طبيعيا فمع الوقت يزيد التعرف والتقرب بين الزوجين وتكتمل الدائرة وتصبح الخلافات طبيعية ويمكن للزوجين تجاوزها بسهولة دون تطورات سلبية ، ومما لاشك فيه انه لايجوز الضرب والاهانات للزوجة من زوجها لانها انسانه لها كيانها وحقوقها في الاحترام والتقبل ، لكن الشخص حين ينفعل يمكنه ان يتصرف بتصرفات لايعلمها ، لذلك لابد وان تكوني اكثر حكمة وتحاولي ترتيب الحياة بينكم اكثر من ذلك ، فيجب ان يكون لك امرا وهدفا تنشغلي فيه وترتيب وقتك وحياتك مع نشاطك الخاص ومع زوجك وبيتك ، حاولي ان تبتعدي عن الامور التي تثير الخلاف بينكم وتقربي منه وتعرفي عليه اكثر بتخصيص وقت بينكم للحديث والخروج والتنزه وحاولي اشغال وقته بك وعدم ترك مساحه كبيرة له بمفرده ،ابعدي الافكار السلبية عنك وابدليها بالايجابية ولاتتسرعي الحكم عليه دون التأكد وحاولي ان تعلقيه بك حتى ينسى الماضي ولاتذكريه به ولاتتذكريه ايضا ، مارسي تمارين رياضية واسترخي وقت الحاجة واستمتعي بالامور التي تحبيها معه واهتمي بحياتكم كما تحبون معا .