أخصائي تغذية

عايزة اخس ومش عارفة اعمل ايه ومش عايزة قرصات ادويه...

عايزة اخس ومش عارفة اعمل ايه ومش عايزة قرصات ادويه ايه الحل

إجابة الخبير: الدكتورة ايباء النشاش

الدكتورة  ايباء النشاش

الدكتورة ايباء النشاش

أخصائية تغذية

التخسيس والتخلص من الوزن الزائد

  • اتبع حمية قليلة الدهون والكولسترول و منخفضة بالسعرات الحرارية على أن تكون حمية صحية متوزانة
  • مارس التمارين الرياضية كل يوم ساعة و يفضل ممارستها في منتصف فترة انقطاع 4 ساعات عن الطعام
  • اشرب يوميا 2 كوب قرفة أو زنجبيل بمعدل كوب قبل الغداء و كوب قبل العشاء
  • تناول كوب سلطة أو شوربة خفيفة في بداية كل وجبة
  • ركز على اللحوم الخالية من الدهون مثل لحم العجل و صدر الدجاج

حمية صحية لانقاص الوزن

الفطور: 2 ملعقة لبنة او جبنة كريمية او جبنة صفراء+ رغيف خبز اسمر أو خبز توست شريحتين +2 شريحة تيركي او بياض بيضتين + شرائح خضار
وجبة خفيفة: نصف كوب حليب قليل الدسم ويمكنك اضافة القهوة له أو الكاكاو بدون تحليته ومعه 6 حبات بسكويت هش قليل الدسم
الغذاء: نصف صدر دجاجة مشوي أو مسلوق وبديله سمكة مشوية متوسطة الحجم + 6 ملاعق أرز او معكرونة من القمح الكامل + كوب سلطة + كوب لبن قليل الدسم
وجبة خفيفة : نص كوب عصير طبيعي أو 2حبة تين مجففة او حبة فاكهة متوسطة الحجم + كوب منقوع الكمون والليمون أو مغلي القرفة.
وجبة العشاء: 2 كوب سلطة خضار مع قطع الجبنة البيضاء و ربع رغيف خبز محمص ومقطع أو سلطة تونا مع ربع رغيف خبز

الرد من العميل

تماما

إجابة الخبير: الدكتورة ايباء النشاش

الدكتورة  ايباء النشاش

الدكتورة ايباء النشاش

أخصائية تغذية

نتمنى لك السلامة دوما