دكتور الشريعة

السلام عليكم انا ليا ام مابتصليش ومابتحسنش...

السلام عليكم انا ليا ام مابتصليش ومابتحسنش المعامله غير بالمديات واسلوبها غير محترم وقت النرفزه وانا بنت كنت بشوف منها قسوه لدرجت فكرت في الانتحار ربنا رزقني بواحد كويس ومحترم واتجوز يوم فرحي عملت مشكله علشان ماعزمتش حد وماقلتليش مبروك حتى وبعد ما اتجوزت حاولت اتناسا كل دا وكنت كويسه بردوا معاها وعلشان الظروف المعيشه وحشه جدا بنساعدهم ف كل حاجه تعليم اخواتي والايجار وكل شئ للعلم ان عمله مشاكل مع والدي من حوالي ١٢ سنه وهو عنده محل تصليح احزيه ومن كتر المشاكل بقي بيبات في المحل هو عنده شلل أطفال في رجله وانا بساعدهم علشان خاطر ربنا وبابا هي مبهدلاه بسبب المصاريف وهو بيبعت لهم كل يوم الي بيجيله من المحل وانا دلوقتي كل مايكون في مشكله تهني وتقطع معايا وانا نفسيتي تعبت هي مش مبطله مشاكل مع بابا ونفسية اخواتي تعبت وانا كمان مابقاش عندي حب ليها خالص ولا عاوزه اتعامل معاها تاني مخليا حياتنا جحيم بمعنى الكلمه انا متجوزه ومش شغاله جوزي هو الى بيساعدهم في تعليم وفي كل شى بس هي صعبه اوي افيدوني انا عاوزه اقطع علاقتي بيها خاااالص
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله ان منزلة الام عظيمة في الاسلام، فالواجب برها والإحسان اليها وطاعتها بالمعروف، ولا يجوز قطعها وهجرها مهما بدر منها، فالعقوق كبيرة من الكبائر، والعياذ بالله!
فنوصيك بالصبر والاحتساب، ومدارة امك وتجنب اثارة الخلافات معها، وبرها وصلتها بالمعروف، وعليك إرسال من يعظها ويذكرها بالله وبيان منزلة زوجها وعصيانها له كبيرة من الكبائر.  والله تعالى أعلم وأحكم.