دكتور الشريعة

لي صديقه معها فيزا مشتريات علي شهاده للبنك وهيه مش...

لي صديقه معها فيزا مشتريات علي شهاده للبنك وهيه مش حتاجها وفي ناس بتاخد من الفيزا فلوس نقضي ويتخصم منه فلوس عن طريق البنك ويدفع القسط اليك لكن صديقتي مبتخدش منهم أي فلوس وانا وسيط هل ده حرام ولا لا بس هيه بتفكر الناس مش بتاخد منهم فلوس
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السوائل التاني صديقتي فكت شهاده في البنك فكه لزنقت ناس وبدل ما تاخد المفيده من البنك بتخدها من الناس

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله اما بعد فاعلمي سددك الله ان السؤال الاول:يجوز اخذ مشتريات بدون دفع اية فوائد من هذه البطاقة.
فمن اخذ وسدد فلا باس اذا لم تاخذ منه فوائد.
اما السؤال الثاني فلم يتضح السؤال ارجو توضيح السؤال لنتمكن من الاجابة.
والله تعالى اعلم.