استشارات الحب و الزواج

السلام عليكمانا متجوزة وطول عمري بحب جوزي وبنختلف...

السلام عليكمانا متجوزة وطول عمري بحب جوزي وبنختلف كتير لاننا احنا الاتنين عصبيينعندنا اولاد لكن من شهرين فجاه حصل خلاف وصل لدرجه انه يضربني من وقتها وانا مش حاسه غير اني عايزة اسيبه بس خايفه اخد الخطوة ةاندم لاني كنت مجوزة قبل كدا يعني هو تاني زوجسبب الخلاف انه مش مقدرني ولا مهتم بيا وكمان رامي الحمل كله عليا وكمان بيشرب وانا عايزة اعيش حياه مستقرة ونظيفه اعمل ايه ساعدني

الرد من العميل

انا مكنتش بشوف فالدنيا غيره احنا لينا عشر سنين مع بعض جواز وخلافاتنا ديما لانه بيشرب حشيش والمشكله كمان والدته صعبه فالتعامل قوي عملت مشاكل بينا قبل كدا كتير وانا من وقت ما ضربني وانا تعبانه نفسيا وعايزة اطلق منه لاني حاسه ان كدا خلاص بقي في فرق كبير بيني وبينه وفنفس الوقت خايفه علي اولادي وحياتي وشغلي وزي ما قولت لوسبته هبقي مطلقه لتاني مرة وخايفه معرفش انساه برضه لانه طول عمري وانا بحبه سعدوني لاني سبت ولادي ليه وروحت بيت اهلي وانا ليا كد ٢٥ يوم بعيد عن ولادي

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

اصبري عليه عزيزتي فالزواج يمر بفترات صعبة أحيانا عزيزتي إن الزواج هي علاقة أساسها المودة والرحمة بين الطرفين ولكي تستحوذي على قلب زوجك والمحافظة على بيتك يجب أولا أن تحافظي على نظافتك الشخصية ونظافة بيتك وأطفالك وتوفير الهدوء بالمنزل عند عودة زوجك من العمل والاهتمام بطعامه واعداد وجبات الطعام التي يحبها والمحافظة على اسراره وأسرار أهله والمحافظة على أمواله وعدم إنفاق أمواله أو التبرع بها بدون علمه والاستماع لمشاكله وعدم إفشائها واشعاره بأنك تثقين به بشكل كبير وعدم القيام بالبحث خلفه في وسائل التواصل أو التجسس على هاتفه ومكالمته ومحاولة مصادقته أي أن العلاقه تكون بينكم كأصدقاء فيمكنك الخروج معه الى الاماكن التي يرغبها لكسر الروتين في العلاقة بينكم وعدم أدخال أي شخص أو طرف بمشاكلكم حتى للمقربين كوني سكنه وسكناه كوني له أمة يكن لك عبدا وبالنسبة لموضوع المشروب عظيه بطريقة ووقت مناسب من باب خوفك عليه وعلى صحته وازرعي في قلبه الخوف من الله تعالى يجب أن يكون بالك طويل ونفسك طويل لتصلحي منه فالطلاق ليس بالأمر الهين