دكتور الشريعة

انا حاليا مخطوبه بقالي سنتين وظروف الكورونا خلت...

انا حاليا مخطوبه بقالي سنتين وظروف الكورونا خلت خطيبي شغله وقف بقاله اكتر من ٤ شهور هو صاحب شركه بس كلن طول فتره السنتين بيقولي اني بكبر شغلي ومعلش استحميلي شويه وان شالله اول منمسك فلوس هناخد شقه وطبعا الظروف اللي حصلت في البلد وقفت كل حاجه وداوفتي مفيش فرصه اننا نتجوز السنه دي خالص وانا عندي ٣٣ سنه وهو ٣١ سنه ونا مش عارفه هل افضل مستنيه فعلا ولا هو هيفضل الوضع زي مهو مع العلم انه لحد دلوقتي ساحب مني ٦١ الف جنيه فلوس مصاريف ليه وجمعيات مش قادر علي سدادها وانا واقفه جمبه بكل حاجه اقدر عليها هل اجيب شقه ايجار وافرشها انا واقولو نتجوز يالا ولا كده مش صح ولو ده صح وعملته اضمن منين انه ميتعاملش ماريا علي اني سهله بعد كده
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
اشكرك

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن الزواج لايشترط فيه أن يكون البيت ملكا خاصا، بل يمكنكما استئجار شقة، فإذا كان خطيبك ذا خلق ودين فلا تفرطي فيه واكتبي عليه ماستجعلينه في البيت دينا، ولكن لابد وان يكون قادرا على النفقة ودفع المهر، فإن كان ايقدر على النفقة ودفع المهر فسيكون زواجكما في خطر، وترك الخطبة أولى من فسخه بعد الزواج، فنصيحتي لك أن اصبري بضعة أشهر ، وأخبريه أن يترك ماهو فيه ويبحث عن مصدر رزق لتأمين النفقة وبقية المهر، فإن لم يفعل فابحثي عن رجل آخر قادر على النفقة، والله تعالى اعلم

الرد من العميل

هو راجل علي خلق ودين واصله طيب بس هو حاليا مفيش مرتب اصلا يصرف منه بس ممكن حضرتك تقولي المهر اللي متعارف عليه ومفروض يدفع اد ايه والنفقه حضرتك تقصد بيها المرتب الشهري ! وهل لو اخدت انا خطوه الايجار وجهزت شقه هل مفروض اخليه يكتب شيك علي نفسه مثلا ولا يعمل ايه بالظبط عشان اجون فاهمه ومتشكره جدا لحضرتك

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

بالنسبة للمهر فهو مهر مثيلاتك من بنات عمرك وأخواتك، أو ماتحددينه أنت.أما النفقة فهي مايستطيع به تأمين السكن والمعيشة المعقولة، وليس شرطا أن يكون مرتبا شهريا، ولكنه يخرج في الصباح ويرجع معه قوت يومه.
أما إذا ساعدتيه في الشقة فلك الأجر وسيكتب الله لك الخير في زواجك منه، ولكن لاتجعليه يعتمد عليك.
وإذا لم يستطع كتابة ثمن العفش ، فاكتبي في عقد الزواج أن هذا العفش كاملا لك، وليس له فيه شيء

الرد من العميل

شكرا لحضرتك جدا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

العفو منكم أختنا  الكريمة