طبيب بيطري

القط بتاعي مش قادر يدوس على رجله اليمين أو يرفعها...

القط بتاعي مش قادر يدوس على رجله اليمين أو يرفعها حتى عشان يهرش لنفسه في وشه. بقاله حوالي 3 أيام بياكل قليل بس بيشرب مياه كتير، و انا حاسس ان عنده مشاكل في التنفس، كل ما بيتنفس بطنه بتهتز جامد، و حاسس انه همدان مش قادر يتحرك

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطك
1.انصحك بشكل مبدئى شراء مرهم اسمه الدكلوفين كريم diclofen cream 40gm والدهان مرتين باليوم على مكان الالم بالرجل اليمنى يوميا الاستمرار على هذا الدواء لمدة 3-4 ايام.
2.يجب شراء مضاد حيوى  للقط اسمه كلاموكسين 100مل او الايموكس 100مل وبيكون بمعدل 1سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-5 ايام.
3.يجب اعطاء القط راحة تامة لمدة اسبوع لتفادى اجهاده نهائيا.
4.اذا بعد هذه العلاجات لايستطيع القط ايضا رفع رجله اليمين او المشى عليها فعندها انصح بعمل صورة اشعة ربما يكون كسر وبعدها يحدد مكان الكسر ويلزم عمل جبس يفك بعد 14-21 يوم.
5.الادوية امنة جدا وتتوفر بالصيدليات العادية.

الرد من العميل

طب و موضوع النفس ده ايه الحل يا دكتور؟

الرد من العميل

القط بينهج و هو بيتنفس

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

المضاد الحيوى مثل كلاموكسين clamoxin 100ml شراب او الايموكس 125مل جيد وفعال اعطيه 1سم مرتين باليوم لمدة خمسة ايام كما اشرت مع مراعاة عدم تعرض القط للتيارات الهوائية الباردة بيخفف التهابات التنفس والنهجان ايضا.

الرد من العميل

دكتور معلش أخر سؤال، هو الحمد لله رجله اتحسنت، بس بطنه على طول قاعده بتتحرك بسرعه طول الوقت و جسمه بيهتز، ده سببه ايه؟

الرد من العميل

و دلوقتي عينه بقت بتربش كده مبيقدرش يسيبها مفتوحه فتره طويلة

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

انصح اذا عينه بترمش كثيرا اعطاء القطة فيتامينات ب_المركب سائل النوعية vitamin ultra b شراب بمعدل 1 cc بالفم يوميا لمدة خمسة ايام مع مراعاة استخدام قطرة اسمها التوبراديكس 10 للتقطير مرتين باليوم لمدة 3-5 ايام واعطائه منقوع اليانسون بعسل ابيض بيسهل عمليات الهضم وبزيل الغازات الضاري. بالبطن يوميا لمدة ثلاثة ايام.