طبيب بيطري

قطتي عمرها شهر ين ونصف رجعت مر تين ومش بتلعب خالص...

قطتي عمرها شهر ين ونصف رجعت مر تين ومش بتلعب خالص ونايمة طول الوقت اسعفها ازاي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

انصحك بفحص درجة حرارة القطة عن طريق استخدام ترمومتر حرارى عادى ووضعه بفتحة الشرج لمدة 2-3 دقائق وبعد تصفيره فأذا كانت بعدها درجة الحرارة مابين 39.5-40 فهذا يدل على ارتفاع بدرجة الحرارة عن معدلها الطبيعى وعندها يفضل استخدام كمادات باردة ووضعها على الاطراف وبتخفف درجة الحرارة وايضا استخدام السيدوفين او الالترافين شراب بمعدل 0.5 سم بالفم مرتين باليوم واستخدام مضاد الترجيع الموتليوم شراب ايضا مرتين باليوم بنفس الجرعة 0.5 سم ومضاد حيوى اسمه الايموكس 125مل بنفس الجرعة 0.5 سم مرتين باليوم لمدة 3-5 ايام ويجب طبعا عدم اطعام القطة لمدة 6-8 ساعات اول مرة وذلك لاعطاء فرصة لاسترخاء عضلات المعدة ولتخفيف القىء والادوية أمنة وتتوفر بالصيدليات العادية.