طبيب بيطري

لو سمحت الجرعه من دواء الديدان panacur10% للجراء...

لو سمحت الجرعه من دواء الديدان panacur10% للجراء عمر ٣٠ يوم و هل تكرر بعد ١٤ يوم ولا كل ٣ شهور؟

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

panacur10% 100ml
  • يستخدم الدواء كمضاد للديدان المعوية والشريطية والخيطية وديدان الرئة عند الجراء الصغيرة
  • الجرعة بتكون 0.5 سم3/كجم من وزن الجسم للجراء الصغيرة اقل من 6 شهور يعنى مثل الجراء عند حضرتك.
  • تقدر الجرعة للجراء الصغيرة بحوالى 2-3 cc بالفم بواسطة السرنجة.
  • تعاد الجرعات كل 3 شهور او كل 6 شهور ايضا.
  • اذا كانت الكلاب كبيرة اكبر من 6 شهور بتكون الجرعة 1 سم/كجم من وزن الجسم وبتتعاد عادى ايضا كل 3 شهور.