ابن اختي طفل عنده ٥ سنين كان ضعيف جدا في الاكل...

ابن اختي طفل عنده ٥ سنين كان ضعيف جدا في الاكل وخلال ٣ شهور ماشاء الله الشهيه اتفتحت للاكل زياده كل ١٥ دقيقه تقريبا بيجوع تاني بس هو جسمانيا ضعيف رغم كميات الاكل اللي بياكلها ممكن اعرف كده ممكن يكون في ايه ولو مطلوب تحليل ممكن اعرف تحليل ايه بالتفصيل والا ده طبيعي

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الشيخ

الدكتور عبد الرحمن الشيخ

طبيب

علاج واعراض نقص الامتصاص
قد يصاب الاطفال في السنوات العمرية الاولى بامراض نقص الامتصاص والتي تترافق في بعض الاحيان بحدوث نوبات من الاسهال او الامساك وتبادل في حالة الشهية وكميات الاكل وبخاصة عند الاصابة بالطفيليات المعوية والتي تسبب نقص في الامتصاص وانعدام في الشهية او الاكل بكميات جيدة دون كسب وزن ويجب عمل فحص البراز للكشف عنها وفي حالة وجود الاصابة بالجارديا وهي الاكثر شيوعا يتم استخدام Metronidazol 125 mg /5ml بجرعة 5 سم 3 مرات يوميا. أما في حالة عدم وجود طفيليات فيجب استشارة طبيب الجهاز الهضمي للأطفال لعمل الفحوصات والكشف عن الاسباب
الفحوصات المطلوبة
بعد الفحص الاكلينيكي يتم عمل فحص الدم cbc للكشف عن الانيميا ويتم عمل في البراز للكشف عن اي مواد لم يتم هضمها كما يتم عمل فحوصات حساسية القمح Anti-endomiseal AB ويتم عمل فحص السكر في الدم بعد الاكل بساعتين بالاضافة الى وظائف الكلى ووظائف الكبد Urea , cr , AST , ALT, ALP,Total Protein, Albumin وفي حال استمرار الاعراض يتم عمل منظار القولون للكشف عن اي التهابات في القولون
الاسباب
  • الاصابة بامراض ضعف الامتصاص والهضم
  • الاصابة بالطفيليات المعوية
  • الاصابة بامراض الكلى والكبد
  • الاصابة بالانيميا
  • الاصابة بالتهابات القولون
  • الاصابة بمرض حساسية القمح

ما ينصح به
ينصح بالمحافظة على غذاء صحي متوازن للطفل والاكثار من الخضروات والفواكه واللحوم والبيض واللبن والابتعاد عن السكريات واستشارة طبيب الجهاز الهضمي للأطفال حال استمرار الاعراض

الرد من العميل

شكرا جدا جدا يادكتور

إجابة الخبير: الدكتور محمود الهنداوي

الدكتور محمود الهنداوي

طبيب

أهلا وسهلا بكم في موقع جوابكم نتمنى لكم الشفاء العاجل

الرد من العميل

معلش يادكتور بعت تحاليل على الشات بتاع جوابكم بس ماحدش رد عليا يادكتور وبعت على الايميل ممكن حد يرد عليا

إجابة الخبير: الدكتور محمود الهنداوي

الدكتور محمود الهنداوي

طبيب

تمت الاجابة على كافة الايميلات المرسلة مباشرة عبر الايميل