محامي

الزوج يملك شقة تمليك والزوجه حاتعمل فيها مشروع...

الزوج يملك شقة تمليك والزوجه حاتعمل فيها مشروع تجارى لازم يبيعها لها ولا ينفع ياجرهالها قانون جديد

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

حال تعلق استفسارك باقامه الزوجه لمشروع فى شقه يمتلكها الزوج ، اليك المعلومات الاتيه :
انه حتى يمكن للزوجه استخراج بطاقه ضريبيه وسجل تجارى ، فلا بد من تقديم عقد ملكيه العين او عقد ايجار .
اى انه يمكن للزوج ان ينقل للزوجه ملكيه تلك الشقه او يكتفى بعقد ايجار قانون جديد لاتزيد مدته عن تسعه سنوات
حتى يمكن عمل اثبات تاريخ فى الشهر العقارى ، والحصول على ختم شعار الجمهوريه على هذا العقد .
حتى يمكن استكمال جميع الاجراءات اللازمه لانشاء المشروع .
مع تجنب تحويل الشقه السكنيه الى تجارى ، لتجنب تحرير مخالفه من اداره الحى التابع له العقار .
بالاضافه الى تحويل عداد الكهرباء وعداد المياه من سكنى الى تجارى .

الرد من العميل

الزوجه معاها توكيل رسمى عام بيع وشرا ممكن هى تعمل بيه عقد الايجار لان الزوج مسافر ولا لازم تستناه

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

لامشكله ، يمكن للزوجه عمل عقد ايجار بموجب هذا التوكيل

الرد من العميل

طب كده لما نحول المياه والكهرباء تجارى حايبقى باسم المالك ولا المستاجر

الرد من العميل

عداد الكهرباء والماء التجارى حيكونوا باسم المالك اللى هو الزوج ولا المستأجرة اى الزوجه

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

انه لايوجد ما يمنع من تحويل عداد الكهرباء والمياه الى اسم المستاجر بعد تحرير عقد الايجار .