دكتور الشريعة

السلام عليكم انا ارمله فوق ال50 يريد جارنا الزواج...

السلام عليكم انا ارمله فوق ال50 يريد جارنا الزواج مني اهلي مش معترضين بس مش موافقين بسبب الخوف من زوجته المهم قررنا الزواج سرا وهو بيجهز لهذا الزواج بإذن الله المهم هو قالي زوجيني نفسك...الخ وانا قولت له قبلت الزواج منك ....وتاني يوم اتفق من اتنين يكونوا موجودين ونعيد هذا الكلام قدامهم حضروا بس واحد منهم تردد .هو كده قال لواحد وانا قولت لاتنين اصدقائي..المهم اننا تقابلنا اكتر من مره وحصلت بينا شويه حاجات بس لم تصل الي تمام العلاقه ...وانا عندي ثقه تامه اني زوجته بس برضوا خايفه ...احنا ان شاء الله هانكتب قريب عند محامي .السؤال هل احنا كده متزوجين؟؟؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان ما حصل بينكما امر محرم، وهو نوع من انواع الزنا،  فهذا الرجل اجنبي عنك الان فالواجب عليكما التوبة، واما العقد الشرعي فلا يصح الا بإيجاب وقبول وإذن ولي المرأة وشاهدين، فقد قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:(( لا نكاح الا بولي وشاهدي عدل)) رواه البيهقي. والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

اخويا مش رافضه شخصا ....بس خايف من المشاكل ....هل ممكن اتزوجه بدون ولي ...علي مذهب ابي حنيفه

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الزواج بغير اذن الولي زواج باطل، وقول ابو حنيفة مرجوح ولا يجوز العمل به لانه يخالف النص الصريح.