الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم ابني عنده 7 سنين دايما بيتكلم عن...

السلام عليكم ابني عنده 7 سنين دايما بيتكلم عن اعضاءه وهي معروفه باسم العورة وتفاجأت انه بيتفرج علي كرتونات قليله الادب علي اليوتيوب وكمان هو عنده شويه وساوس انا اعتبر منفصله. عن ولده بقاله 7 شهور هو في السعوديه.

إجابة الخبير: رانده حمدي

رانده حمدي

دكتورة نفسية

تعرض الطفل لمواد اعلامية غير مناسبة كأفلام الكرتون السيء من العوامل التى أدت  إلى زيادة تطلعاته و فضوله نحو نموه الجنسي ، الأمر غير مقلق و لا يزال تحت سيطرتك و لكن عليكى التصرف بحكمة و هدوء فلا ينصح أبداً بتعنيفه أو عقابه بشده و لكن الطفل يحتاج الى التحاور و المناقشة لمعرفة ما يمل من أفكار و معلومات و تصحيحها و توجيهه بشكل سليم
مع ضرورة زيادة الرقابة على كل مايشاهده الطفل و الحد من الجلوس أمام الكرتون و استبدالها بأنشطة مفيدة لتوجهه طاقته بشكل مناسب ، و العمل على مشاركته الاهتمامات و الهوايات
و ينصح باستمرار تواصل الطفل مع الأب لأنه ضرورى للسواء النفسي