الزواج و الإرشاد الأسري

مساء الخير انا عندى ابنى بعمر مراهقه وهو ولد واحد...

مساء الخير انا عندى ابنى بعمر مراهقه وهو ولد واحد وبنتين عاوز ٢٤ ساعه يقعد علي البلاى ستيش وطبعا دى لعبه مدمره عقليا وجسديا ولما بحدد وقت ليه مش بيلتزم انا تعبت جدا وصعبان عليا قوى لان حاليا بسبب الكرونا مش بيخرج من الفيلا خايفه عليه قوى وهو طيب جدا وهادى فصعبان عليه احرمه من حاجه بيحبها ولكن انا لو سيبته هيدمر نفسه بيوصل الموضوع معاه لعدم الاكل والشرب عاوز يلعب فقط

إجابة الخبير: رشا عمر

رشا عمر

دكتورة نفسية

يفضل الاولاد فى تلك السن ألعاب الفيديو ويميلون الى الاستخدام المفرط أو القهري لألعاب الكمبيوتر أو ألعاب الفيديو، والتي تتداخل مع الحياة اليومية للشخص.وإدمان ألعاب الفيديو يتجلى في أنه الإحساس بنوع من الإجبار على اللعب، العزلة الاجتماعية، تقلب المزاج، تقلص الخيال، والتركيز المفرط على النجاح في اللعبة، وصولا إلى الاستغناء عن الأنشطة الأخرى في الحياة
لذا انصحك بالاتى
1- حثه على الخروج مع أفراد العائلة في نزهة أو للعب و المشي.
2. لعب ألعاب الطاولة القديمة كأسرة واحدة
3. الانضمام إلى ناد لياقي أو فِرق رياضية.
4.شراء حيوان أليف وإعطاء المسؤولية الرئيسية في العناية والإهتمام به.
5. قراءة كتاب جيد في المكتبة العامة.
6. المشاركة مع المجموعات الاصدقاء فى عمل خيرى
7- لاتمتنعيه عن اللعبه مره واحده نحن لا نريد ان تمنعيها تماما ولكن نريد ان نخفف من ادمان استخدامها
8.اجعلى له يوم فى الاسبوع للعب هذه الالعاب واجعلها مكافئه لك من اجل الترفيه فقط
9- تجربة النشاطات الخارجية للمغامرة مثل الصيد أو ركوب الدراجات
واخيرا التعامل معه بالهدوء والصبر عليه وغدم تعنيفه