طبيب بيطري

السلام عليكم ممكن اسال حضريتك هو فعلا اعطى أدوية...

السلام عليكم ممكن اسال حضريتك هو فعلا اعطى أدوية الكتكوت من اول يوم تحصين ضد جميع الأمراض علشان مش تيجى اية أمراض الفراخ وفى أنواع حقن فى العين وهل فعلا الا١٠٠٠ فراخ ياخذ دواء ٤٠٠٠ الف جنية ارجو ترد علية سريعا لان انا يتفق مع دكتور بيقول كدة بس انا مش مقتنعة علشان اوى اعطى دواء وهو اصلا مش مريض

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

المفروض الكتاكيت بتاعة التسمين بتأخذ تحصينات كثيرة مثل تحصينات النيوكاسل هتشنر b1 وتحصينة لاسوتا واى بى وجامبورو و طبعا التحصينات منها ما يعطى بماء الشرب ومنها ما يعطى قطرة بالعين ومنها ما يكون رش وتعطى التحصينات للكتاكيت وهى بصحة جيدة ولا تعطى للطيور وهى مريضة وبتختلف الاسعار للادوية سواء مضادات حيوية او او فيتامينات او اوتطعيمات وحسب نوعية الشركة المنتجة وكميتها للدواجن والمدة الزمنية العلاجية والاتفاق بينك وبين الطبيب البيطرى المشرف بيختلف ايضا ممكن يصل 4000 جنيه للادوية والتطعيمات وممكن ان يكون اقل حسب نوعية الادوية وعددها وكميتها. نوع الشركة المنتجة اجنبية او محلية.