طبيب بيطري

صباح الخير يا دكتور انا حميت كلبي بمادة اسمها tick...

صباح الخير يا دكتور انا حميت كلبي بمادة اسمها tick botux مخففة بمية للقراض وبعدها غسلته كويس بس تقريبا كان فى بقايا للمادة على جسمة لما لحس جسمه فضل حبة وبعد كدة تقىء كل الاكل اللى اكله طلعته شوية فالهوا ومشيته وبعد كدة رجعته البيت كل حبة دراى فود ولعب واتنطط كتير وبعد كدة نام من حوالى 4 ساعات دلوقتى لقيته قام رجع تانى كل الاكل اللى اكله وبرضو كان زى ماهو ماتهضمش خالص تقريبا اتصرف ازاى ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

مادة البوتكس خطيرة جدا وشديدة السمية ومن اعراض التسمم بها :-
- التقيء
- الكسل والخمول
- التشنجات
- فقدان الشهيه
يعالج التسمم بمادة البوتكس باعكاء ااكلب حقنة الانروبين مع الدكساميثازون وتكون ااجرعة حسب وزن الكلب .
اسباب التقيء عند الكلاب :-
- التسمم
- تلبك معوي
- البرد
- التهاب فايروسي بالامعاء
- ااتهاب بكتيري
- انسداد الامعاء او التوائها