الخبير المالي

لو سمحت كان عندي استشارة قانونية كنت يشتري ترخيص...

لو سمحت كان عندي استشارة قانونية كنت يشتري ترخيص شركة سياحة من واحد وطالب فيها ثلاث مليون جنية وثمانٍ مائة الف جنية مصري تفتكر ان السعر كدا كتير؟ وأية الا أضعه في الاعتبار وأسأل علية وانا يشتري الترخيص دا٠ حاجة تانية انا لما قرأت الحصول ع ترخيص شوفت ان في اتنين مليون جنية بيندفعوا راس مال وخمسين الف تامين عايز اعرف هل لما اشتري الترخيص دا اسددهم لازم ادفعهم للحكومة والا المبلغ سعر الترخيص الي يشتري فيه شامل كل حاجة؟

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

للتوضيح، يجب اولا وقبل اتمام عملية التوقيع عرض الموضوع على مكتب محاماة معتمد لأخذ الرأي القانوني لعملية البيع، كما ينصح بالتواصل مع مكتب المراجعة الخارجي المعتمد لدى الشركة والاستفسار عن اوضاع الشركة المالية.
اما بما يخص سؤالك فهو يحتوي على اكثر من شق:
1-ان القيمة المتفق عليها للبيع وهي 3.8 مليون جنية تمثل قيمة الشركة والذي سوف يتم دفعة للملاك الحاليين مقابل حصتهم في الشركة والذي يشمل قيمة رأس المال واصول الشركة وجميع التزاماتها.
2- لا تشمل عملية البيع قيمة اي تأمينات او رسوم حكومية او تامينات تترتب على الشركة ويتم حجزها من قيمة الرصيد البنكي للشركة.