دكتور الشريعة

كان والدى اشتري قطعه أرض هوا وعمى من 2007 والدى...

كان والدى اشتري قطعه أرض هوا وعمى من 2007 والدى دفع اكتر من عمى حساب قيراط ونصف على اساس أنهم سلف لمده 6 شهور او سنه ومادفعش ووالدى طالبه بالمبلغ ده بعد سنتين او تلاته ومادفعش لسبب انا كان بيجوز بناته دلوقتى والدى بحسبه ازاى على المبلغ ده
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
عمى وهوا بيجوز بناته استلف فلوس من الوكاله وهوا ووالدى دفعوا المبلغ اللى اخده عمى من الوكاله والدى يحاسب عمى ازاى دلوقتى وعمى استلف المبلغ ده من اكتر من عشر سنين

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه ان كان والدك قد اقرض عمك هذا المبلغ، فإنه لا يجوز له مطالبته بزيادة عن المبلغ الذي أقرضه اياه، مهما طالت مدة الدين، فإن أقرضه ١٠٠٠ دينار وجب عليه رد ١٠٠٠ دينار كما هي. والله تعالى أعلم وأحكم.