طبيب بيطري

انا كلبى جيرمن ٤ شهور من قبل ما رمضان يجى بى...

انا كلبى جيرمن ٤ شهور من قبل ما رمضان يجى بى اسبوعين وابتدى معاه الهرش و عضعضه فى فخاده الاتنين ومن عند فتحه الشرج اديتو حقنه ديكتوماكس واشتغلت معاه دوا حساسيه فينادن وهستازين والهرش والعضعضه فى رجه موقفوش روحت لدكتور تانى ادالو حقنه ديكتوماكس و هيستاكيور ومتبلى على هستازين شرب وتلفاست ٥سم الصبح و ٥سم بليل وبقالى اسبوعين لحد دلوقتى مش موقف هرش من عند رقبته وتحت ودانه وبفتش فيها مابلقيش حاجه ولقيت من عند فتحه الشرج قراده صغيره ومن عند باطه جبتلو رش OMNI GUARD وتمام مفيش حاجه فى جسمه والهرش مستمر والعضعضه فى الفخاد وامبارح روحت للدكتور قالى عنده بيض براغيت وقالى امشى على نفس العلاج وادانى اميولانت ومفيش فايده خالص ممكن يكون فيه ديدان تعمل كدا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج كلبك
  • انصحك بعمل فحص لعينة من براز الكلب عند اى مختبر سواء بشرى او بيطرى.
  • الديدان المعوية سواء كانت مستديرة او شريطية او اسطوانية او شصية او غيرها بتسبب حكة واثارة حولين فتحة الشرج بشكل ملحوظ.
  • بيوض الحشرات الطفيلية وذيفاناتها بتعمل حكة مستمرة على جسم الكلب طويلة المدى.
  • اذا بعد نتيجة التحليل اتضح ان كلبك به ديدان ظرورى جدا اعطائه حبة دورنتال مضادة للديدان وتانى يوم حبة اخرى وبعد اسبوعين الجرعة الثالثة للديدان.
  • انصح بشراء شامبوه اسمه النيزورال 200مل مضاد للحساسية والحشرات اعمل استحمام للكلب مرة بالاسبوع لمدة شهر.
  • حقن كلبك بالافوميك(شركة مريال او الامريكى) بمعدل 1 سم تحت الجلد وتعاد الجرعة بعد 28 يوم مرة اخرى.

الرد من العميل

طب هو فى علا بدل الحقن

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اذا كان الحقن صعب على حضرتك الايفوميك متوفر بالعيادات البيطرية اى دكتور بيطرى ممكن يحقنة تحت الجلد والشامبوه بيطرى الانتاج وحبوب الديدان تتوفر بالعيادات البيطرية او البشرية عادى جدا.

الرد من العميل

لا القضد انى مش عاوز اديله حقن تانى دلوقتى فا بدل الحقنه علاج

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

لا خلاص ممكن تعمله استحمام بالشامبوه بتاع النيزورال وتعطيه حبوب الديدان التى اشرت اليها انا  سابقا وشكرا.

الرد من العميل

شكرا لحضرتك

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا وسهلا بكم بموقع جوابكم واشكركم ايضا على ثقتكم الدائمة بنا.

الرد من العميل

طب لو نتيجه التحاليل جت ممكن اتواصل مع حضرتك تانى

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اوكى عادى توصل عبر الموقع حضرتك وخبرنى بنتيجة التحليل.

الرد من العميل

فى المناطق اللى حولايا مش لاقى الشامبو فا ممكن يكون بداله علاج كويس

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اى شامبوه يحتوى على مادة  بيرمثرين قاتلة للحشرات الطفيلية ينفع كبديل ويكون أمن ايضا.

الرد من العميل

انا كلبى دلوقتى هاعلجو من الديدان والشامبو مش نافع معاه خاص وبيهرش جامد عند رقيته وتحت ودنه وبيعضعض عند فخاده وبفتش فيها لقيت زى حبوب متقشره ولونها احمر وفى جمبها نقط صغيره شودا بشيلها مش عاوزه تتشال وتديتو انهارده حقنه افيل وديكسمازون ومفيش نتيجه معاه خالص وفى دكتور بيقولى اعمله تحليل طفيلات دم وده اى ولو فيه حاجه من دى يبقى علاجها اى

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

افضل شىء حضرتك حاول تأخذ عينة من الحبوب المتقشرة او القشور الجلدية الموجودة بجسم الكلب خذ العينة عن طريق استخدام مشرط صغير طبى وبعناية وبرفق خذ من القشور الجلدية الحمراء ومن السوداء وضعها بوعاء طبيى اسمه Steril cup container  وبيتوفر الوعاء الصغير المعقم عند اقرب صيدلية عادية وبعد اخذ العينة اذهب الى اى مختبر للكشف عن فحص الطفيليات الجلدية وعلى ضوء النتيجة بنحدد العلاجات التى تلزم.

الرد من العميل

طب هو فيه دوا حساسيه اسمو كلارتين ده حلو ليه ولو حلو ياخد كام سم منه علشان اكون عملت كل اللى فى وسعى قبل ما اعملو التحاليل ويمين كدا ان شاء الله هروح المستشفى واعملو التحاليل

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

كلارتين شراب ده دواء بيستخدم كمضاد للحساسية ولا يسبب نعاس للكلاب وخاصة للالتهابات الجلدية الناجمة عن الارتيكاريا وبيكون بمعدل 5 سم بالفم للكلب يوميا لمدة خمسة ايام.

الرد من العميل

طب اجربه وبعد خمس ايام لو مفيش نتيجه اعملو التحاليل ونشوف

الرد من العميل

وبيتاخد مره الصبح ومره بليل ولا مره واحده بس

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

عادى مرتين باليوم بالصباح والمساء بيكون افضل لمدة خمسة ايام امن جدا على صحة الكلب ولا يسبب نعاس ويعتبر جيل ثانى من مضادات الحساسية.

الرد من العميل

تمام متشكر لحضرتك

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا سهلا بكم بموقع جوابكم واشكركم ايضا على ثقتكم الدائمة بنا

الرد من العميل

طب دكتور معلش انا بدور على دوا الديدان مش لقيه

الرد من العميل

ينفع دوا بندكس او كتاركس او شربه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

يفضل استخدام حبوب الدورنتال او البرازيكونتال او الفيرموكس وتتوفر بالصيدليات العادية.

الرد من العميل

تمم

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا وسهلا بكم بموقع جوابكم بقسم الطب البيطرى.

الرد من العميل

الكلب عندى بيتنفس بصوت عالى وفيه زى خنفره كدا ده برد ولو برد علاجه اى

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اعطيه كلاموكسين شراب 100مل بمعدل 2 سم بالفم يوميا لمدة 4-5 ايام مع مراعاة تدفئة الكلب وتفادى تعرضه لتيارات هوائية باردة.

الرد من العميل

ده بشرى

الرد من العميل

هو البرد ممكن يخلى الكلب مش بيلعب او حركته تقل حتى لو البرد لسه فى الاول

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

فعلا اعراض البرد ببدايتها بتعمل التهابات بالجهاز التنفسى والرئتين وصوت خنفرة خفيف وممكن تعمل سخونة داخلية وفقدان للشهية وخمول عام بكافة انحاء الجسم زى الانفلنزا تماما والدواء ده بشرى أمن جدا على كلبك وممكن تدهوله مرتين باليوم عادى جدا لمدة 3-5 أيام.

الرد من العميل

انا كبلى خد من ابنى الايس كريم وجرى وكله كله ده غلط وممكن يعمل حاجه للكلب هو جيرمن ست شهور

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

لا داعى للقلق نهائيا يمكنكم اذا تناول الكلب الايس كريم ولوحظ عليه بعض من الاسهالات فقط اعطيه مطهر معوى مثل الفلاجيل شراب 100مل عادى جدا بمعدل 5سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-4 ايام ولاخوف على كلبك نهائيا.