طبيب بيطري

عندى قطة حصل عندها احتباس فى البول و بقى ينزل منها...

عندى قطة حصل عندها احتباس فى البول و بقى ينزل منها صديد من تحت استشرت دكتور صيدلى و صف لى سيبروفلوكساسين اقراص مع يوريسبت و بروكسيمول و لما اخدت اول جرعة من الفلوكساسين حصل لها قئ شديد و انا اديتها قطعة من قرص بريمبران مرتين قبل ما اديها الفلوكساسين بس النهاردة حصل تشنجات مرتين و انا مش عارفة اتصرف و مش عارفة هل الادوية لها دخل فى موضوع التشنجات ؟ مع العلم ان حالة احتباس البول حصلت لها من سنتين و شفيت على نفس العلاج ... ارجو الافادة مع جزيل شكرى و احترامى

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

ارشادات طبية
  • اذا كانت الجرعات زائدة عن وزن القطة ومدى مناعتها ممكن تحصل مضاعفات وتأثيرات جانبية للادوية .
  • افضل تخفيف جرعات العلاج الى نصف معدلاتها المحددة لقطتك.
  • الماء المفلتر هام جدا.
  • افضل اعطاء القطة فيتامينات TRI-B حبوب (نصف حبة باليوم) لانها بتخفف التشنجات وبتقوى مستوى هيموجلوبين الدم والجهاز المناعى الاستمرار لمدة اسبوع.
  • المحاليل السكرية بتخفف الاحتباس البولى الاستمرار يوم بعد يوم لمدة شهر.
  • افضل عمل تحليل بول لقطتك Urine analysis  بالمختبر عادى جدا سواء بشرى او بيطرى.
  • افضل اخذ عينة البول بواسطة  steril cup  of urine يعنى عبوة معقمة للبول.
  • على ضوء نتيجة تحليل البول يعمل مزرعة وبعدها بيحدد العلاج المناسب.