طبيب بيطري

القط مش راضي ياكل وحتى الحاجات البسيطه اللي كلها...

القط مش راضي ياكل وحتى الحاجات البسيطه اللي كلها رجعها هو عمره ما يجي شهرين يعني

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

المشاكل بالجهاز الهضمي تبدا في بالظهور عند القطط خلال عملية الفطام او بعدها بفترات قليلة (اي على عمر شهرين تقريبا) بحيث تكون معدة القطط حساسة جدا واي طعام جديد عليها يسبب تلبكات معوية تؤدي لفقدان الشهيه والاسهال .
العلاج :-
  • وقف الطعام عن القطه لمدة 6 ساعات
  • اعطاء القطه دواء الفلاجيل لتطهير الامعاء بجرعة نصف ملي بالفم 3 مرات باليوم لمدة خمسة ايام
  • اعطاء القطه دواء الموتيليوم قبل تقديم وجبة الطعام للقطه بنصف ساعة وتكون الجرعة نصف ملي ولمدة 2-3 ايام
  • اعطاء القطه حقن الكاتوزال لرفع المناعة وفتح الشهيه