طبيب بيطري

لو سمحت انا عندي كلب جولدن من يومين كده كان بيمشي...

لو سمحت انا عندي كلب جولدن من يومين كده كان بيمشي عادي بس لما كان بيقف كان بيرفع رجله اللي قدام يمين بس مش طول الوقت لكن النهارده ابتدي يعرج وهو ماشي ولما بيجي يقف بقى يرفع رجله على طول وانا مش عارف ايه السبب الصراحه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب رفع القدم عن الارض خلال مشي الكلب :-
- رضوض
- وجود شيء عالق بالقدم من اسفل
- جروح خارجية باسفل القدم
- التهاب مفاصل
- تمزق الاربطة
- تمزق الاوتار
- شد عضلي
- تمزق عضلي
يجب ان يتم فحص الكلب سريريا لتفقد القدم ووضيفة الاعصاب . قد يحتاج الكلب لاجراء صور اشعة .
في حالة وجود جرح خارجي يجب ان يتم تعقمة باليود الطبي . ويمكن اعطاء الكلب فايتمن بي كومبلكس لاسريع عملية الشفاء.