طبيب بيطري

لو سمحت عندى كلبه جولدن عمرها 4 شهور و راحت...

لو سمحت عندى كلبه جولدن عمرها 4 شهور و راحت للدكتور و قال عندها برد فى المعده و أداها حقن امبارح و انهارده بس بترجع كتير و حرارتها مرتفعه و مش بتاكل اعملها ايه و شكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج كلبتك
  • اعطيها شراب الالترافين بتاع الاطفال عادى جدا بمعدل 2 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-4 أيام.
  • اعطيها مضاد حيوى مثل الايموكس 125 مل او كلاموكسين شراب 100مل بمعدل 2سم بالفم مرتين باليوم لمدة 4-5 أيام.
  • اعطيها مضاد للقىء مثل شراب الموتليوم 100مل بمعدل 2 سم بالفم مرة واحدة باليوم لمدة 4-5 أيام.
  • ماء بعسل ابيض لتعويض الجفاف نتيجة فقدان سوائل الجسم.

اسباب القىء والحرارة عند كلبتك
  • التهابات بكتيرية معوية.
  • التهابات طفيلية معوية.
  • نزلات معوية.
  • تعرض الكلبة لتيارات برد شديدة جدا.