الخبير المالي

محتاج استشاره في والضرايب وفي استخراج سجل صناعي.

الرد من العميل

عندي نشاط عباره عن تصنيع اجهزه الكترونيه للسيارات

الرد من العميل

تجميع الاجهزه بنفسي والبيع اون لاين

الرد من العميل

ببيع بره مصر بس ومفيش اي بيع في مصر

الرد من العميل

عندي بطاقه ضريبيه وسجل تجاري علي عنوان المنزل وكنت بقدم إقرار ضريبيه كل سنه لم يتم مقفوله النشاط نظرا لعدم التفرغ لعملي بالقطاع الخاص

الرد من العميل

كنت يحصل الفلوس علي كارت فيزا مش مصري وساعات علي كروت مصريه

الرد من العميل

من اول السنه ديه الاوردرات زادت وبدات احصل شويه من المبيعات علي حساب مصري محتاج استشاره اتعامل ازاي مع الضرايب نوع القيمه المضافه

الرد من العميل

كمان محتاج اشتري ممكن يساعدي في الإنتاج فمحتاج يكون عندي سجل صناعي علشان اعرف اشتري المكن

الرد من العميل

عاوز اعرف الاجراءات

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

بناءا على قانون ضريبة المبيعات المصري فإن المبيعات المصدرة (خارج مصر) تخضع لضريبة بنسبة 0%، ويتم استرداد ضريبة المبيعات على المشتريات الخاصة بالمبيعات المصدرة، على ان يتم اثبات تسديد قيمة المبيعات المصدرة عن طريق الحوالات الواردة الى احد البنوك العاملة في مصر.
مثال:
اذا قمت بشراء جهاز ودفعت ضريبة عليه بقيمة 100 جنية ومن ثم هذا الجهاز قمت ببيعة الى عميل لديك في دولة خارجية غير مصر فإنك تصدر فاتورة بقيمة المبيعات ولا يوجد عليها ضريبة وفي الاقرار الضريبي الخاص بالفترة تثبت قيمة الضريبة على المشتريات لإستردادها.
ويجب ان تكون قادر على اثبات استلامك لقيمة البضاعة المباعة في احد البنوك المصرية وفي حساب الشركة.
اما بخصوص الحصول على سجل تجاري صناعي فيمتكنك التفضل بزيارة الرابط التالي الذي يقدم شرحت تفصيليا عن طيفية الحصول على هذا السجل.
السجل الصناعي

ملاحظة:
ننصحك بالتعاقد مع مكتب مراجعة معتمد ليتم من خلالة اصدار اقرارك الضريبي وضمان تطبيقك للقانون ولإصدار التقارير المالية المطلوبة للجهات الحكومية حسب الاصول.