خبير الفرق الرياضية

انا يتمرن كثير ومش بريح يعني ممكن اتمرن سنه كامله...

انا يتمرن كثير ومش بريح يعني ممكن اتمرن سنه كامله متواصل ولاكن جسمي مش بيزيد بس مبختش مكملات اكل بس وانا يتمرن من 5سنوات ليه مبزدش بس الحمد لله انا جسمي كويس بس مفيش الضخامه اللي انا عوزه وشكرا

إجابة الخبير: مصطفى محمود

مصطفى محمود

خبير الفرق الرياضية

عميلنا العزيز اود ان اوضح لك انه في البداية يجب ان تزيد الاوزان نوعا ما التي تتمرن عليها ويجب ان تتمرن بشكل جيد بحيث تصل الى مرحلة ارهاق العضلة بمعنى انه لا يجب ان تكتفي فقط بعدد تمارين معين بل تكرر التمرين الى حد الارهاق ولكن تجنب المغالة في الموضوع حتى لا تصاب بتمزقات عضلية.
كما يجب ان تتناول البروتين بشكل جيد سواء من خلال مكملات غذائية وهو البروتين البودرة او من خلال تناول الاسماك واللحوم الحمراء والبيض ومنتجات الالبان.
ارجو التكرم باتباع الروابط التالية وفيها تفاصيل عن الموضوع من الممكن ان تكون مفيدة لك
تمارين 1
تمارين 2