طبيب بيطري

قطتي صغيرة حد داس عليها من غير ما يقصد ومن ساعتها...

قطتي صغيرة حد داس عليها من غير ما يقصد ومن ساعتها مش بتاكل ولا تشرب ولا تتحرك

الرد من العميل

القطة مش عارفة هي كدة تعبانة ولا بتموت ومش بتاكل ولا تتحرك بقالها يومين مش قادرة تقف

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يجب ان يتم فحص القطه سريريا لتحديد طبيعة الضرر الناتج من الحادث.
طبيعة الاضرار النلتحة من حوادث الدعس :-
- كسور
- نزيف داخلي
- رضوض
- تمزق الاربطة والاوتار
- ضرر الاعصاب والعمود الفقري
- تمزق العضلات
عندما تشعر القطه بالالم من الطبيغي ان ان ض الطعام والشراب بشكل كلي ويجب تركيب محلول وريدي لها منعا لحدوث جفاف .

الرد من العميل

طيب مفيش اي دكتور بيطري حاليا ينفع اوديها عندة ومش عارفة اعملها المحلول دة ازاي وهل كدة هي بتموت ولا مجرد تعب

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

لا يمكننا الحكم على وضع القطه الا بعد معرفة مقدا الضرر الناتج من الاصابة .
بالنسبة للمحلول الوريدي يتم عملة من قبل طبيب بيطري او ممرض بيطري.يمكنك التواصل مع نقابة الأطباء البيطريين لمعرفة الاطباء المخول لهم بالعمل خلال فترة الحضر

الرد من العميل

طيب مفيش اي بديل للمحلول الوريدي يعني محلول عن طريق الفم مثلا وهل لو سبتها كدة ممكن تموت

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

محاولة تشريب القطه الماء بالسرنجه او بالرضعة الخاصة بالقطط
اعطاء القطه فايتمن بي ١٢ لرفع المناعة وفتح الشهيه.