طبيب بيطري

القط تم تخديره لانه كان بيحلق شعره وبقاله فوق ال ٤...

القط تم تخديره لانه كان بيحلق شعره وبقاله فوق ال ٤ ساعات مفقش خالص ومبيتحركش مفتح عينه بس هو واخد ٣ سم ووزنه ٢.٨٠٠ كجم

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

ارشادات طبية
  • جرعة التخدير تحدد حسب النشرة الطبية الموجودة على المخدر العام نفسه لانه من شركة الى اخرى بيختلف الامر.
  • اذا القط بيتنفس بسيط ومفتح حيونه وفمه فلا داعى للقلق ولا للخوف نهائيا بعد اجراء حلاقة الشعر وممكن عندها اخذه لاقرب عيادة بيطرية لاعطائه محلول وريدى دكستروز 5%+كلوريد صوديوم 0.9% لان انخفاض الضغط او هبوط مستوى السكر وجرعة التخدير عالية ممكن لاسمح الله تؤدى الى نوفق القط او موته والمحلول بيرفع مستوى السكر والضغط وعادى ممكن بعديها يفوق القط لانه طالما يتنفس وفيه نبض الامور بتكون على مايرام.
  • التخدير بيكون القط صائم لمدة 8 ساعات وصحته بخير وحيويته جيدة قبل تخديره.
  • اذا كان القط بعد مرور 4 ساعات من التخدير لا يتنفس وعيونه مفتوحة وفمه ايضا ولا يوجد اى علامات احساس واطرافه باردة فهذا يدل على توقف القلب والجهاز التنفسى والقط مات فعلا.