الزواج و الإرشاد الأسري

انا اتعصبت من ٤ ايام وانهارت جامد ومن ساعتها لا...

انا اتعصبت من ٤ ايام وانهارت جامد ومن ساعتها لا بنام كويس وجسمي بيتنفض جامد كل ما اروح في النوم ده غير ان دقات قلبي سريعه جدا اخدت كالميبام علشان انام عضلات جسمي مش بتبطل تنتفض مش عارفه اعمل ايه

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

اسباب التعب النفسي :
1- أعباء الحياة اليومية والقلق التوتر من تلك الاعباء
2- النشاطات اليومية والحياتية كالانتقال من البيت و الزواج والصدمة العاطفية والأخبار السيئة يمكن أن يشعرك بالتعب النفسي
3-مشاكل الصحة النفسية كالإكتئاب أو القلق يمكن أن تشعرك بالتعب أيضاً
4-عدم النوم الكافي والتغذية الغير سليمة
5-التفكير المستمر في الامور المحيطة واعطائها اكبر من حجمها في التفكير
لتساعد نفسك للخروج من تلك الحالة اليك النصائح التالية :
1التخطيط المسبق في جميع امور الحياة وعم الاكثار من التفكير في نفس الموضوع
2-ابعد نفسك عن اسباب الضيق والتعب النفسي
3-جدد وقتك وغير روتين وجدول حياتك
4-عوّد نفسك على انظمة جديدة مريحه كالمشي وممارسة الرياضة وتناول الاعشاب الطبيعية وتروتيب مواعيد النوم
5-جدد علاقاتك الاجتماعية
6- ابتعد عن مايسبب لك التفكير الزائد والقلق
7-شارك في الانشطة الجماعية ومارس الرياضات المختلفة في تعمل على تجديد الدم وتغيير المزاج