دكتور الشريعة

معلش كنت عايزه اوضح لحضرتك ان احنا مش اخوات شققه...

معلش كنت عايزه اوضح لحضرتك ان احنا مش اخوات شققه يعني احنا 8 من ام و4من طليقه ابويا كنت عايزه اتأكد ان احنا 8 بس اللي لينا الحق من 250000 من نصيب امي بعد ما نطلع نصيب ستي من ال 25 الف يعني كده طليقه ابويا ما لهاش نصيب في 25الف احنا ست بنات وولدين احنا بس اللي ناخذ منهم

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان نصيب امك يوزع على جميع ورثتها الشرعين، للأم السدس، والباقي لأولادها للذكر مثل حظ الانثيين، ولا يرث اخوانكم من الاب منها، وكما سبق وبينا لكم ضرورة مراجعة المحكمة الشرعية.والله تعالى أعلم وأحكم.