دكتور الشريعة

احنا بنتين وولد اختى ٥٥ سنة متزوج وعندها بنت ...

احنا بنتين وولد اختى ٥٥ سنة متزوج وعندها بنت وحفيدة عايشين معاها هى وزوجها وانا ا رملة ومعايا بنت وولد لم يتزوجوا وعندى ٥٨ سنة واخويا ٥٢ سنة متزو ج ومعاه ولدين ام ست كبيرة وعاوزانا نبات معاها وهى مقترة مايا احنا عاوزين نجيب حد يقعد معاها يرعاها واحنا نزورها ونشوف طلباتها بدون بيات هى زعلانة وعاوزانا احنا مع ان ليا مرات اخ متوفى معاها فى نفس البيت بس هى مش عوزاها عشان منفعش فلوس وانا خايفة لاكون عاقة وربنا يحلسبى اعمل ايه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
بيتى وأولاد ى محتاجين لى وانا بذهب إليها بس مقدرش ابات عندها هى مش عاوزة تدفع فلوس لحد يخدمها مع ان معاها كتير

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن أن بر الام واجب،والأصل المسارعة في تغطية حاجتها، فلو تم الاتفاق بأن يتم التداور بين أبنائها وأحفادها فأحفادها كبار بالبقاء عندها على الدور، فلن تشعر بالحاجة، واما زوجة أخيكم فلي واجبا عليها خمة أمكم ، فالبر في حقكم أنتم واجب.فعملوا جهدكم أن تتواجدوا عندها فإن لم تستطيعوا فلايكلف الله نفسا إلا وسعها، والله تعالى اعلم.